Eneco organiseert Toon Hackathon

Ruim 60 deelnemers kregen twee dagen de tijd om een nieuwe toepassing voor Toon te ontwikkelen.

  • PR
  • 12 March 2015
  • Redactie Adfo Groep
Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

​Afgelopen weekend organiseerde Eneco de eerste Toon Hackathon. Ruim 60 deelnemers kregen twee dagen de tijd om een nieuwe toepassing voor Toon te ontwikkelen. Zondagmiddag presenteerden ze 14 prototypes aan de jury. Robin van Wijngaarden, Bart Dunweg, Bram Schulting en Krijn Rijshouwer wonnen de hackathon met de app ‘Wie betaalt Watt?’, die via Toon en slimme stekkers iedere huisgenoot inzicht geeft in zijn eigen persoonlijke energieverbruik. In onderstaande video is een impressie van het evenement te zien: 

De jury zei niet alleen mogelijkheden te zien voor studentenhuizen, maar ook voor andere huishoudens. ‘Juist de brede inzetbaarheid van dit idee verdient volgens ons de eerste prijs van 3500 euro’. De app maakt het niet alleen mogelijk om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik per individu, maar ook om meteen de exacte maandbijdrage per persoon uit te rekenen.

Erik van Engelen, commercieel directeur van Eneco, zei bij de prijsuitreiking: ‘Dit was de eerste keer dat we de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor Toon aan onafhankelijke developers overlieten. Dat was spannend, maar we zien direct al de toegevoegde waarde ervan.&; In de toekomst wil Eneco meer co-creatie initiatieven opstarten waarbij developers, creatieven en klanten nieuwe mogelijkheden voor Toon kunnen delen en ontwikkelen. Hiervoor wordt de API van Toon stapsgewijs opengesteld voor iedereen. Het doel is om samen meer functionaliteit aan de intelligente thermostaat toe te voegen. ‘Daarmee kan Toon uitgroeien tot de boardcomputer van je huis’, vertelt Arjen Noorbergen, CTO van Quby, het bedrijf dat Toon ontwikkelde.

Sinds de introductie in 2012 heeft Toon al belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Sinds kort is Toon te koppelen aan de innovatieve Philips Hue lampen. Dit voorjaar nog kunnen klanten met zonnepanelen hun eigen energieproductie monitoren via Toon. En ook zijn er plannen om via Toon het binnenhuisklimaat en de luchtkwaliteit in kaart te brengen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie