Impact corona: helft Britse freelancers communicatie overweegt te stoppen

Zo’n 50 procent verliest 60 procent of meer van zijn inkomen.

Vladimir Cosic, 123rf

Ongeveer de helft van de Britse freelancers werkzaam in de communicatie overweegt te stoppen. Een vergelijkbaar deel heeft ten minste 60 procent van zijn inkomen ingeleverd door de coronacrisis. Een derde (33 procent) geeft zelfs aan dat de inkomsten met 80 procent of meer zijn verlaagd.

Dat is de uitkomst van een onderzoek van PR Cavalry and Intuit Researche onder 243 freelancers in communicatie, waarover PR Week bericht. Dit schetst een grimmig beeld van de positie van  zelfstandige professionals in het VK.

Freelancers in communicatie worstelen om rond te komen nu de budgetten bij bureaus en bedrijven voor hen zijn afgeknepen door de coronacrisis. Er is weliswaar een noodpakket van het ministerie van Financien, maar zo’n twee derde (67 procent) van de freelancers zegt hier niet voor in aanmerking te komen.

De meeste niet omdat ze directeuren zijn van hun eigen naamloze vennootschap, ook werkt een deel minder dan een jaar als zelfstandige, een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de regeling

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie