Hema schrapt 65 banen

Hema gaat in Nederland 65 arbeidsplaatsen schrappen. Zo maakt het bedrijf maandag bekend. Als reden noemt de winkelketen de blijvend moeilijke marktomstandigheden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Door een afname van de consumentenbestedingen bleven de verkopen in de Nederlandse winkels in 2013 achter, waardoor de winstgevendheid onder druk is komen te staan, aldus Hema. Het operationeel resultaat (EBITDA) zal volgens de retailer naar verwachting meer dan 10 procent lager zijn dan in 2012.

Hema schrapt daarom 65 arbeidsplaatsen in het hoofdkantoor, bij de bakkerijen en in het distributiecentrum. Om hoeveel mensen het precies gaat, en om welke afdelingen in het hoofdkantoor, wordt niet gezegd.

In het buitenland gaat het naar eigen zeggen beter. Met name in Frankrijk, waar afgelopen jaar het aantal winkels bijna is verdubbeld naar 28 winkels. Daarnaast opende Hema 4 winkels in Belgie en Luxemburg.

Ronald van zetten, CEO Hema: ‘We betreuren het ten zeerste dat we door deze aangekondigde veranderingen afscheid zullen moeten nemen van een aantal zeer betrokken medewerkers. Deze veranderingen moeten leiden tot een verdere professionalisering, essentieel voor HEMA om als retailorganisatie door te kunnen groeien.’

Volgens Van Zetten ligt de focus nu op internationale expansie, online verkopen, identieke omzetgroei in Nederland. Van Zetten: ‘En op het verder optimaliseren van onze dienstverlening, waarbij we klanten een betere winkelervaring en een aantrekkelijker assortiment kunnen bieden.’

In de afgelopen vijf jaar heeft Hema 300 miljoen euro geïnvesteerd in onder meer medewerkers, logistieke systemen, online activiteiten en winkels.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie