Huawei hangt Van Gogh en Rembrandt naast Obama-selfie

Smartphonemerk opent tentoonstelling in Londense Saatchi Gallery.

De expositie is onderdeel van een campagne die het Chinese smartphonemerk in Groot-Brittannië moet promoten.

De loopt van maart tot mei en gaat over de smartphone als &;artistiek medium voor zelf-expressie&;. Huawei geeft 10 jonge Britse fotografen de mogelijkheid om te fotograferen met de nieuwste dual lens-smartphones van het merk, ontwikkeld in samenwerking met Leica.

Maar men laat ook werk zien van kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt.

Vincent van Gogh, zelfportret met verbonden oor, eigendom van Courtauld Gallery

Rembrandt van Rijn, zelfportret met twee cirkels, eigendom van Rijksmuseum.

De samenwerking wordt gepromoot door het Britse pr-bureau H+K Strategies. Huawei maakt ook gebruik van de diensten van Ogilvy PR (WPP) en Racepoint Global.

Obama en Cameron poseren voor een selfie, samen met Helle Thorning-Schmidt, minister president van Denemarken, tijdens de herdenkingsdienst van Nelson Mandela, 10 December 2013. Beeld: Roberto Schmidt/AFP/Getty Images

Uiteraard is er ook een wedstrijd, , waarbij de meest creatieve selfies kans maken om tentoongesteld te worden in de Saatchi Gallery. En je kunt een smartphone winnen. De wedstrijd start vandaag en eindigt op 30 maart.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie