Kernreactor Petten laat in campagne zien dat het kanker geneest (en geen kernenergie maakt)

Social media-campagne #30.000perdag van start

De kernreactor in Petten is een meerjarige campagne gestart waarbij het zijn rol in de strijd tegen kanker centraal stelt. In onder meer emotionele filmpjes laat het patiënten aan het woord over hun genezing van de ziekte.

Het is de eerste keer dat de NRG, de moedermaatschappij van de reactor, zo naar buiten treedt. 

Het emotionele component van de campagne bestaat uit 3 video-interviews met mensen die kanker overleefd hebben. Elk staan zij voor één van de 30.000 mensen per dag die baat hebben (gehad) bij medische isotopen die 'Petten' maakt.

De video’s worden in een Facebook-campagne ingezet om bezoekers naar het online platform te verwijzen, waar zij ook hun support voor de actie kunnen laten zien.

‘Wij zijn een wetenschappelijk insituut en hebben altijd de neiging om uit te leggen wat we doen’, zegt woordvoerder Cora Blankendaal. ‘Maar dat werkt niet altijd. Soms moet je emotie laten zien om en boodschap over te brengen.’

Volgens Blankendaal wordt die aanpak erg gewaardeerd wordt door kankerpatienten. 'Wat wij hier in Petten doen is een deel van een belangrijke ervaring voor ze. Zij willen daar erg graag over vertellen.’

(Tekst loopt onder video verder)

Naast de emotionele component is er ook een rationeel deel. Zo moet de campagne een einde maken aan de misvatting dat de reactor kernenergie zou produceren. De primaire activiteit van de reactor in Petten is juist de productie van medische isotopen. 

Om de complexe wereld van medische isotopen in beeld te brengen is het platform 30.000perdag.nl gelanceerd. Doel ervan, en van de bijbehorende campagne, is bewustzijn creëren dat Nederland voorop moet blijven lopen in de behandeling van kanker, en dat Petten daarin een rol speelt.

Naar verwachting zal de komende 20 jaar het aantal kankergevallen met 70% stijgen, terwijl er slechts 6 reactoren die medische isotopen kunnen produceren, waarvan er één volgend jaar sluit. De vraag naar medische isotopen neemt wereldwijd dus toe, terwijl het aanbod afneemt.

Op het platform 30.000perdag.nl is een online informatiepark gebouwd waar je een virtueel bezoek kunt brengen aan verschillende onderdelen van de productieketen van medische isotopen: van grondstoffen tot reactor in Petten tot toepassingen in het ziekenhuis. 

Credits

Bureau: brandwebbing
Concept: Rembrandt Smids, Dan Verhoeven & Nannie Gieles
Art Direction / Design: Dan Verhoeven & Jesse Schuuring
Productie: Suzan Wessels
Technische realisatie: Martijn van Dijk
Videoproductie: Lukkien
Verantwoordelijk bij klant: Cora Blankendaal & Chris de Koning

Advertentie
advertisement

Reacties: 2

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
lisa
Het is nu duidelijk waarom ze zeggen wat een man kan doen, een vrouw kan het nog beter doen, omdat Priestess Masade me net heeft bewezen, ze helpt me een zeer sterke borstkanker te genezen met haar sterke wortels en kruiden en ik kreeg te horen ze kan ook verschillende ziektes genezen, dus neem contact met haar op masadeinstanthelp@gmail.com of bel / whatsapp
haar op +2347059225598
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
BROWN
.. GETUIGENIS VAN DE WIJZE VAN MIJN DAD KREEG VAN KANKER ......

Mijn naam is Brown, mijn vader leed al meer dan 3 jaar aan kanker en de arts vertelde ons dat hij na 5 keer chemotherapie en bestraling niets kon doen en mijn vader reageerde niet op de behandeling en werd niet beter. gefrustreerd en verward en ik begon advies in te winnen van mensen totdat een vriend me vertelde over Dr. ALABI plantaardige cannabisolie en zijn snel genezende vermogen van welke vorm van kanker dan ook en vertelde me dat haar moeder eierstokkanker was genezen met de cannabisolie. Ik was wanhopig om mijn vader te redden en ik nam contact op met Dr. ALABI via zijn e-mailadres: dralabim5@gmail.com om de wonderbaarlijke olie te krijgen. zo werd de olie naar mij gestuurd via de UPS Currier-service. binnen 4 dagen Terwijl ik dit getuigenis op deze blog schrijf, is mijn vader weer zo sterk en gezond dat er geen kanker meer in zijn celbloed is. Mijn vader is zichzelf en ik ben zo exictief vanwege zijn snelle herstel en met behulp van deze cannabisolie. Wat een wonder. Mijn vader is nu weer levend, sterk en gezond, net binnen 3 weken. We zijn gegaan voor de test en de dokter zei dat er geen trance van kanker meer in zijn lichaam is. je kunt hem ook bereiken via zijn whatsapp-nummer: +2348155011610 ... Dr. ALABI KAN DE VOLGENDE ZIEKTEN GOED BEHANDELEN:
1. HIV / AIDS
2. HERPES
3. KANKER
4. ALS
5. Hepatitis B
6. Diabetes
7. Normale stroom van menstruatie
8. PROMOTIE OP KANTOOR
9.LOVE SPELL
10 KRIJG UW EX TERUG
HARTELIJK DANK VOOR HET NEMEN VAN JE TIJD OM DOOR MIJN GETUIGENIS TE LEZEN
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie