Machiavelliprijs voor publieke communicatie gaat naar De Bedreigde Burgemeester

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem neemt prijs in ontvangst namens bedreigde burgemeesters.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem spreekt tijdens een demonstratie als steunbetuiging voor de bedreigingen aan zijn adres.
ANP, Remko de Waal

De Machiavelliprijs 2018 voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie is dit jaar toegekend aan ‘De bedreigde burgemeester’.

‘De bedreigde burgemeester is een publiek instituut dat niet meer in staat is publiek te communiceren vanwege geweldsdreiging’, aldus het juryrapport. ‘De Machiavelliprijs is daarom dit jaar een aanklacht tegen dit fenomeen dat de wortels van onze democratie aantast en volstrekt onaanvaardbaar is.’

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem neemt de prijs op woensdag 13 februari in ontvangst namens de groep bedreigde burgemeesters uit handen van Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli. Het is de 30ste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Pete Hoekstra, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de Machiavellilezing, getiteld The Threat of a Lost Generation. Hoekstra is de man die in een toespraak stelde dat er no go-zones zijn in Nederland, zijn uitspraken later ontkende en berichtgeving daarover afdeed als nepnieuws.

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie