Muizen trappen in rattenval

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Gisteren was ik aanwezig bij de eredivisiewedstrijd NAC-AZ. In de rust verschenen er ineens twee heel op het veld die zogenaamd het publiek wel even zouden opzwepen. Wie de clubcultuur van NAC kent, weet, kansloos, te gemaakt, te bedacht, dat opzwepen doen we “zelluf” wel. De daders weten dat inmiddels zelf ook. Zij hebben 6 uur doorgebracht in de cel en inmiddels is er ook een dikke boete geëist tegen de kwade genius achter dit alles: de populaire website clint.be. Die afzender heeft niemand in het Rat Verlegh stadion meegekregen.

Wat was nu de aanleiding? In België heeft Clint.be meerdere keren proberen aan te tonen dat het vreselijk makkelijk is om door de beveiliging van stadions te breken. En toegegeven. Daar zit best iets in. Ik ga inmiddels voor het derde seizoen naar NAC en ik ben nog nooit gefouilleerd door de aanwezige stewards. Dus wie met een goed betrouwbaar hoofd wat vertelt, krijgt van alles geregeld.

Bij een wedstrijd als Oostende – Standard Luik ging dat veel beter. Zie onderstaande videocompilatie. Die actie haalde ook de landelijke pers in België. Door dat succes werd men overmoedig en dacht men hetzelfde geintje over de grens in Nederland ook wel even te kunnen flikken. Mispoes. Waarom? Ze hebben hun huiswerk simpelweg niet gedaan. NAC is geen club voor mascottes en overdreven pauzeacts. Maar de muizen maakten alle fouten die ze konden maken. Toen horde 1 genomen was en ze toch op het veld kwamen te staan, begingen ze de allergrootste fout. Ze liepen naar de B-side. En juist bij dat gedeelte van het publiek moet je niet aankomen met die onzin. Na een minuut volledig onduidelijke roem werden ze afgevoerd en in de cel gegooid.Natuurlijk. Er is wéér publiciteit, maar volgens mij zijn ze een illusie armer, en een dikke boete rijker.

Foto: Peter Visser

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie