Ongewone Perspectieven met geluksgoeroe en ex-Google X topman Mo Gawdat

In de serie ‘Ongewone perspectieven’ presenteert &samhoud digitale espresso sessies met verschillende inspirerende sprekers.

Tot eind februari organiseert &samhoud wekelijks Ongewone Perspectieven, een morning shot aan inspiratie om je dag vol goede energie te starten. Komende dinsdag is voormalig Google X-topman Mo Gawdat te gast om over zijn missie vertellen: een miljard mensen gelukkig maken. Of dat mogelijk is in deze tijd? ‘Ik heb nog nooit een target niet gehaald.’

Mo Gawdat (Egypte, 1967) is ingenieur, ex-topman van Google X, de uitvinderstak van Google en schrijver van De logica van geluk, een bestseller in 28 landen. Hij schreef dit boek nadat zijn zoon Ali op tragische wijze om het leven kwam. Aanvankelijk ontwikkelde hij een geluksformule om zich zelf beter te voelen, maar hij realiseerde zich al snel dat zijn idee voor iedereen kan werken. Zonder uitzondering. Ook in Corona-lockdown. Gawdat: ‘Er zal altijd tegenslag of verdriet zijn. Het is aan jou hoe je daarmee omgaat.’

Wil je hier graag bij zijn meld je dan hier aan. Deelname is gratis (Let op: deze sessie zal in het Engels zijn). 

Eerder ontving Jip Samhoud in Ongewone Perspectieven: Daan Roosegaarde, Soufiane Touzani en Jimmy Nelson.

Daan Roosegaarde beet op 19 januari het spits af. Terwijl het buiten nog donker was liet hij zien hoe hij lichtpuntjes creëert met zijn projecten. Hij sprak over zijn nieuwste projecten Growth en Urban Sun. Daarnaast legt hij uit waarom creativiteit ons grootste kapitaal is als mensheid.

In de tweede editie van Ongewone Perspectieven was Soufiane Touzani te gast. Hij vertelde ons waarom getallen volgens hem pas waarde hebben zodra je ze inzet om iets goeds te bereiken. Zo wil hij momenteel graag het verschil maken voor jongeren door met FC Straat de grootste voetbalclub van Nederland te worden.

Afgelopen dinsdag was internationaal topfotograaf Jimmy Nelson te gast. Voor zijn bekendste werk (Before they pass away) reisde hij drie jaar de wereld over om het leven van inheemse stammen op indrukwekkende manier vast te leggen. Volgens deze stammen staan wij als mensheid in dienst van de aarde en niet andersom, dit geeft volgens hem ook een ander perspectief op de wereldwijde pandemie van dit moment.

Nu het internationale reizen aan banden is gelegd is hij zijn nieuwsgierigheid gaan gebruiken om Nederland te ontdekken en vast te leggen.

Wil je bij de volgende edities van Ongewone Perspectieven zijn, meld je dan hier aan.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.