Persbureau meldt per ongeluk overname van Apple

Verhaal verwijderd, excuses aangeboden

  • PR
  • 11 October 2017
  • Redactie Adformatie

Financieel persbureau Dow Jones heeft dinsdag kort na opening van de beurs in New York per ongeluk een verzonnen bericht gepubliceerd over een vermeende overname van technologiereus Apple door branchegenoot Google. Het bedrijf heeft het verhaal inmiddels verwijderd en zijn excuses aangeboden.

Volgens het nepbericht, waarschijnlijk geschreven als vingeroefening, zou Google voor 9 miljard dollar Apple kopen en zijn intrek nemen in het luxueuze hoofdkantoor van de iPhone-maker in Cupertino. Weinig beleggers zullen dat serieus hebben genomen, aangezien Apple op de beurs momenteel meer dan 800 miljard dollar waard is. De marktwaarde van Google ligt rond de 700 miljard dollar.

Nog afgezien van de veel te lage prijs kwam de toevoeging dat de fusie vermeld stond in het testament van de in 2011 overleden Apple-topman Steve Jobs, de geloofwaardigheid van het bericht niet ten goede. De vermeende reactie van het Google-personeel (,,yay'') en de bewering dat de deal al morgen zou worden afgerond, deden dat evenmin.

In een verklaring laat Dow Jones weten dat het bericht door een technische fout op het tekstnet is verschenen. Van een grap door hackers zou geen sprake zijn geweest.

(ANP)

Foto: whiteisthecolor / 123RF Stockfoto

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie