Premium

De passies van José Woldring

Random Pic(k) Of The Day For A Week. Nils Adriaans vraagt vakgenoten naar hun inspiratie. Ditmaal José Woldring van The Media Nanny en SEG.

José Woldring

Deze week was José Woldring, oprichter van The Media Nanny en CEO van SEG Artists, curator van Random Pic(k) Of The Day For A Week. Vijf dagen lang deelde zij haar inspiratie op de Facebook-pagina van Nils Adriaans (één bijdrage per dag).

Hier haar 5 persoonlijke pic(k)s:

1. Je beste vriend

'Mijn eerste pick is de paardensport, de enige Olympische sport waarbij beide genders tegen elkaar strijden, leeftijd geen rol speelt en je altijd in teamverband meedoet - met je paard. Je beste vriend. Die band staat centraal om het hoogste te behalen in de sport: een medaille. Zelf rijd ik sinds mijn vierde jaar. Van pony tot paard, amateurklasses tot internationale spring-competities. Paardrijden is dus mijn grote passie!

Door mijn zwangerschap heb ik nu een aantal maanden niet kunnen rijden, iets dat ik ontzettend mis. Gelukkig reist het Nederlandse team met een aantal sterke combinaties naar Tokio af, zodat ik ze kan aanmoedigen vanaf de bank thuis. De Spelen van dit jaar zullen lang bij ons blijven. Na een jaar uitstel, met alle bijbehorende restricties, aan de andere kant van de wereld. We kunnen trots zijn dat de sporters, federaties en organisatie hebben doorgepakt om er alles aan te doen om sport van het allerhoogste niveau in deze tijd een podium te geven en ik ga er met volle teugen van genieten.'

Advertentie
advertisement
'This is a sport like no other. Where all genders compete agianst each other. And age is no barrier'

2. David Guetta - 'Mijn hoop is gevestigd op Amsterdam Dance Event'

'Sinds we door de lockdown weinig clubs en festivals hebben kunnen bezoeken, is internet voor mij een inspiratiebron geworden als het gaat om nieuwe muziek vinden en oude classics opzoeken. Ik werk zelf sinds 5 jaar met David Guetta samen en kwam onderstaande video tegen. Beelden uit zijn jonge jaren, op Ibiza. Iets om vrolijk van te worden.

David trad meerdere malen op tijdens de lockdown voor grote fundraisers, waarbij hij andere artiesten in mijn ogen oversteeg. Dancemuziek online ervaren is niet het hetzelfde gebleken als in een club of op een festival, maar hij heeft het afgelopen jaar zijn publiek keer ook op keer op een met 'n knap staaltje DJ-werk en opvallend veel nieuwe muziek en prachtig camerawerk vanuit Miami, New York, Parijs en Dubai weten te verassen met zijn 'United at Home series'. Zeker de moeite waard om aan te zetten, liefst op groot scherm. Thuis, of op kantoor… maar dan snel de clubs weer in!

Mijn hoop is gevestigd op Amsterdam Dance Event in oktober. Dat wordt voor mij weer de eerste keer in een club en het weerzien met veel van mijn artiesten, collega’s en vrienden. Ik heb ze enorm gemist.'

3. Jay-Z - 'Ik hou ervan om te zien dat een journalist de artiest begrijpt'

'Dit - zie hieronder - is een van mijn favoriete interviews met Jay-Z. Een inspirerend persoon. Behoeft niet veel introductie. Door met artiesten en media te werken, kijk ik anders naar publicaties en interviews. Hetzelfde als je als geluidstechnicus naar een optreden in de Ziggo Dome gaat, dan valt alles op rondom de kwaliteit van het geluid, terwijl de normale bezoeker gewoon heerlijk staat te genieten van zijn of haar favoriete band. Dat kan overigens zowel positief als negatief zijn.

Er zijn genoeg media-optredens waar ik me aan kan ergeren, maar ik kan ook genieten van hele mooie en inspirerende gesprekken, waarbij alles flowt. Ik hou ervan om te zien dat een journalist de artiest begrijpt en de juiste vragen stelt, waarbij het soms best een beetje mag schuren, maar vooral waarbij je de kwetsbare kant van een artiest te zien krijgt. Het blijven media ‘optredens’, meestal ter promotie van een album of tour, maar die sugarcoating neem ik voor lief.'

4. Porsche en Johnny FPV - 'Hij is een van de meest getalenteerde dronepiloten ter wereld met een eigen stijl'

'Ik ben zelf 'n groot Porsche fan en vond deze recente Porsche Drive2Extreme campagne (zie ook hieronder) heel inspirerend.

Wat ik vooral of extra tof vind aan de campagne is het feit dat Porsche heeft samengewerkt met dronepiloot Johnny FPV. Hij is namelijk al begonnen op zijn 15e en heeft onder andere via zijn YouTube-kanaal ontzettend veel ervaring opgedaan met films uitbrengen. Nu werkt hij met grote merken zoals Porsche en is hij nu een van de meest getalenteerde dronepiloten ter wereld met een unieke eigen stijl. In slechts zeven jaar behoort Johnny nu tot de hoogste klasse van FPV (First Person View) piloten.'

5. BlacKkKlansman - 'Een bizar verhaal, waarvan je bijna niet gelooft dat het waargebeurd is'

'De film BlacKkKlansman (2018) is een verfilming van Ron Stallworths autobiografie Black Klansman en vertelt het verhaal van een Afrikaans-Amerikaanse under­coveragent die in het conservatieve Colorado Springs in de jaren zeventig infiltreerde binnen de Ku Klux Klan. Een bizar verhaal, waarvan je bijna niet gelooft dat het waargebeurd is en meer op fictie lijkt. Een film die misschien wel meer zegt over het hier en nu. Pijnlijk.

In mijn opinie is dit misschien wel de beste Spike Lee-film ooit. Inclusief al zijn handelsmerken als regisseur. Dit fragment betreft een ontmoeting tussen Klan-leden en Flip Zimmerman, die zich als Ron voordoet - Ron onderhoudt het telefonische contact, zijn (witte) Joodse collega Flip ontmoet de leden van de Klan als 'Ron'. Tijdens de ontmoeting wordt Flip geforceerd een leugendetector-test te doen...

De film won in 2018 de Grand Prix op het filmfestival in Cannes. Als je dit weekend nog geen filmplannen had, bij deze.'

Komende week is Jurian van der Hoeven, Cultural Strategy Director bij Dawn, curator van #RPOTDFAW.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie