Tv-journalisten Sacha de Boer en Babs Assink sluiten zich aan bij Van Luyken

Ze gaan mediatraining geven via De Trainingsstudio, samen met andere kijkbuiscoryfeeën.

De mediatrainers van Van Luyken
Stefan Heijendael

Een tv-loopbaan als journalist is niet voor de eeuwigheid, voor de meesten niet tenminste. Maar er is een safe haven, de wereld van communicatie- en mediatraining. Veel oud-tv-verslaggevers en presentatoren hebben zich daartoe inmiddels gewend.

Oud-NOS Journaal-verslaggevers Peter van der Maat en Ward Bezemer bijvoorbeeld doen dat vanuit hun Woordvoerders etc. Leo de later van RTL Nieuws heeft zijn eigen mediatrainingsbureau, en voormalig KRO-presentatoren Ton Verlind en Inge Diepman delen hun kennis via Desmet Studio’s. Dat is nog maar een kleine greep.

Het Haarlemse communicatiebureau Van Luyken heeft nu ook een bups voormalig presentatoren, verslaggevers en tv-makers aan zich weten te binden, en niet de minsten: Sacha de Boer, Aldith Hunkar,  Hans Hermans, Bregittha Nuyten, Jelle Visser. Samen met Babs Assink gaan ze media, presentatie- en crisiscommunicatietrainingen geven via De Trainingsstudio.

Advertentie
advertisement

Assink associate partner

Babs Assink, krijgt bovendien de leiding over dit trainingsdeel van Van Luyken en heeft zich verbonden als associate partner aan het communicatiebureau.

Volgens Youssef Eddini, managing partner van Van Luyken en tevens trainer, hebben de trainingen een eigen signatuur. 'Bij ons geen kunsten om kritische journalistieke vragen te ontwijken; we leren deelnemers inhoudelijk écht antwoord te geven. Onze filosofie is dat media niet de vijand zijn. Ze leren kennen en begrijpen is veel belangrijker. Ook als er een crisis is.’

Voor de mediatrainingen heeft Van Luyken een eigen studio, die net zoals de website van De Trainingsstudio onlangs is vernieuwd.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie