Terlouw pleit bij publiek voor biotechnologie

Oud-minister van Economische Zaken Terlouw (D66) wordt voorzitter van het publiek debat over biotechnologie en voedsel. Zo besloot de ministerraad afgelopen vrijdag.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Terlouw gaat het publiek informeren en betrekken bij de discussie over genetisch aangepast voedsel. Hij zal wat missiewerk moeten doen want uit een onderzoek blijkt dat op het moment de helft van de mensen nog geen mening heeft over biotechnologie. De oud-minister denkt aan grote tv- en radiodebatten om deze opinieloze groep te bereiken.

Terlouw wil proberen om het mysterie rond gentech voedsel te ontsluieren. Zo is vrij onbekend dat al veel producten die in de winkels liggen genetisch aangepaste ingrediënten bevatten. Terlouw, die biotechnologie de belangrijkste wetenschappelijke ontdekking van de afgelopen 25 jaar noemt, vindt het merkwaardig dat milieu-organisatie Greenpeace de regering heeft gevraagd voorlopig alle besluiten over biotechnologie op te schorten: "Je kunt een regering niet vragen om niet te regeren." Daarbij hekelt hij de Greenpeace-campagne tegen biotechnologie, waarvan de posters als misleidend werden bestempeld door de Reclame Code Commissie.Terwijl de commissie van Terlouw debatteert, gaat de regering door met besluiten over biotechnologie, zoals de toename in import van genetisch gemanipuleerde soya ter vervanging van bse-diermeel, zo meldde minister Brinkhorst van Landbouw afgelopen vrijdag.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie