TMG benoemt nieuwe directies na vertrek Volmer en Klein

Harry de Wit gaat TMG Landelijke Media leiden. Bij Holland Media Combinatie (HMC) krijgen Gert Jan Oelderik en Ferdy Demmers de leiding.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat maakt Telegraaf Media Groep (TMG) zojuist na het sluiten van de beurs bekend. De veranderingen gaan al per 1 november in.

Bij Sky Radio Group is Erik de Zwart benoemd tot Station Director van Radio Veronica. 
Betrokken ondernemingsraden stemden deze week in met de benoemingen, aldus TMG.

De bekendmaking komt daags na het nieuws dat Frank Volmer en Tim Klein door de nieuwe ceo Geert-Jan van der Snoek .

Landelijke media
Per 1 november wordt Harry de Wit (1960) als algemeen directeur eindverantwoordelijk voor TMG Landelijke Media. Hij vervulde eerder diverse directiefuncties bij TMG in de periode van 2002 tot 2012. Als laatste was hij als groepsdirectielid verantwoordelijk voor de regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen en dichtbij.nl. Als vennoot bij een bureau voor Interim Directeuren vervulde hij de afgelopen jaren binnen de media diverse general management functies.

Bij TMG Landelijke Media treedt ook commercieel directeur Jayne Forrrester terug per 1 november.

Regionaal
De statutaire directie van Holland Media Combinatie wordt uitgebreid naar 2 personen. &;Vanwege de complexiteit van de markt heeft de raad van bestuur tot versterking van de directie besloten. Gert Jan Oelderik (1965) en Ferdy Demmers (1971) worden samen eindverantwoordelijk voor Holland Media Combinatie. Oelderik en Demmers vervulden voor 1 november al senior management functies bij TMG. Oelderik was managing director bij Keesing Media Groep. Demmers was directeur van het facilitair bedrijf van TMG, waartoe onder andere de drukkerijen en TMG Distributie behoren.

Oelderik was voor zijn komst naar TMG in 2013 algemeen directeur van onder andere NRC Media en NDC mediagroep. 

Sky Radio Group
Bij Sky Radio Group is Erik de Zwart (1957) benoemd tot Station Director van Radio Veronica. De Zwart volgt Niels Hoogland op die per 1 november de onderneming verlaat. Van der Snoek neemt sinds 1 oktober tijdelijk waar als algemeen directeur van Sky Radio Group.

&;Samenwerking centraal&;
Van der Snoek: &;TMG moet krachtig inspelen op de kansen in het snel veranderende medialandschap en tegelijkertijd de resultaten van de bedrijfsvoering verbeteren. Met deze nieuwe benoemingen bereiken we een aanzienlijke versterking van de directieteams. Belangrijke opdracht is het realiseren van groei. Ook moet de bedrijfsvoering op orde worden gebracht en meer synergie worden behaald door samenwerking tussen mensen en bedrijfsonderdelen. Alle nieuw benoemde personen hebben veel ervaring in de mediawereld en binnen onze onderneming.&;
 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie