Verslaggever Nu.nl moet beelden verwijderen van autoriteiten Qatar

Nu.nl maakt zich zorgen over hoe journalisten tijdens WK hun werk moeten doen. Eerder werd er al een Deens live-tv-verslag onderbroken.

Foto van Bas Scharwachter op Twitter met de beveiligers in het zonnetje. Niet toegestaan volgens de autoriteiten aldaar.

Opnieuw hebben de autoriteiten in Qatar het werk van een journalist onmogelijk gemaakt, dit keer van Nederlandse verslaggever Bas Scharwachter van Nu.nl. Hij moest foto’s verwijderen die hij had gemaakt waarop beveiligers en agenten bij een voetbalstadion te zien waren.

Eerder onderbraken officials van Qatar een live-verslag van de Deense journalist Rasmus Tantholdt en dreigden met het vernielen van zijn camera-apparatuur. De videobeelden op zijn camera heeft Scharwachter nog wel.

Ook bij Scharwachter gingen de Qatarezen ver. Hij moest onder toeziend oog van de officials naar de map met verwijderde items en de foto’s ook daar verwijderen.

Advertentie
advertisement

In 't zonnetje

De Nu.nl-journalist was naar het stadion gegaan om te kijken naar de voorbereidingen voor de wedstrijd van het Nederlands elftal maandag tegen Senegal. Het was hem duidelijk geworden dat Qatar in veel opzichten nog niet klaar lijkt voor het WK.

Scharwachter zegt ervan op de hoogte te zijn geweest dat er geen foto’s van beveiligers in Qatar mogen worden gemaakt, ‘maar in deze context zaten ze in het zonnetje of stonden ze in een rij. Het is niet dat ik de security even bloot heb gelegd. Dat zou in een NL’s stadion ook niet gewaardeerd worden.’

Ook hoofdredacteur Gert-Jaap zegt op Nu.nl zelf dat hij niet begrijpt waarom deze beelden niet zouden mogen. ‘We willen ons best aan de regels houden, maar we laten ons niet intimideren.’ Hoekman zegt zich zorgen te maken over hoe journalisten hun werk in Qatar moeten doen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie