Woordvoerder politie Gent verschijnt in zijn rok op opening Filmfestival

Met toestemming van korpschef

  • PR
  • 12 October 2017
  • Redactie Adformatie

Hij loopt nu eenmaal graag een beetje extravagant gekleed rond, vertelt Matto Langeraert, van de politie Gent tegen het Nieuwsblad. ‘Ik heb me net azuurblauwe enkelbotjes aangeschaft. En ik ben dol op strikjes.’

De nieuwe woordvoerder van het Gentse korps baarde gisteren opzien door in zwarte rok te verschijnen op de rode loper van het Gentse filmfestival.

Hoewel hij ook op het werk weleens in zijn rok is verschenen, had Langeraert wel eerst toestemming aan zijn korpschef gevraagd om zo op de premiere te verschijnen. Die zag er geen problemen in.

Naast dat Langeraert een rok simpelweg erg mooi vindt, wil hij er ook een statement mee maken voor meer diversiteit. ‘De Gentse politie draagt diversiteit hoog in het vaandel. Ik wil daar zeker op mijn manier aan meewerken. Die extravagante kledij is een onderdeel van mezelf. Ik draag die dingen in het alledaagse leven.’

Beeld: screenshot van artikel Het Nieuwsblad

 

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie