Premium

Woordvoerders politie staan media niet te woord uit protest

Groeiend aantal communicatieafdelingen politie zet persvoorlichting in bij cao-conflict.

Politiewoordvoerder Rob van der Veen staat de pers wel te woord voor Amsterdam CS. De hoofdstedelijke eenheid doet (nog) niet mee aan acties.
ANP, Remko de Waal

Een groeiden aantal communicatieafdelingen van de Nederlandse politie heeft besloten geen persberichten meer de deur uit te doen en de media niet meer te woord te staan. Dit gebeurt alleen nog als het echt noodzakelijk is. De actie is onderdeel van de cao-protestacties die de gezamenlijke politiebonden voeren, onder meer tegen de hoge werkdruk en het hoge ziekteverzuim.

Oproep en getuigen 

De bonden hebben een oproep gedaan om een zeer restrictief persbeleid te voeren. Dat doet een groeiend aantal eenheden inmiddels, aldus het landelijk actiecentrum. Daaronder Zeeland-West-Brabant, Oost Brabant, Noord Nederland en Oost Nederland​. In Enschede plaatst het korps minder berichten op sociale media. Nu worden die pagina's onder meer gebruikt voor getuigenoproepen.

Meer aandacht

‘Wij vragen aandacht voor de cao-politie en denken dat ook op deze manier er meer aandacht voor zal komen’, aldus een woordvoerder van de bonden. ‘Het is een van de vele acties die momenteel lopen.’Het is niet voor het eerst dat de politiebonden actievoeren met persvoorlichting. Drie jaar geleden waren er soortgelijke acties.

Advertentie
premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie