World Press Photo krijgt award van International Public Relations Association

Foto-organisatie ontvangt prijs voor ‘outstanding contribution to better world understanding’.

vlnr: IPRA President Bart de Vries overhandigt de President's Award aan Lars Boering, directeur van World Press Photo en Guido van Nispen, lid van de raad van toezicht van World Press Photo.
IPRA

De World Press Photo heeft de President’s Award 2018 van de International Public Relations Association (IPRA) ontvangen. Lars Boering, directeur van World Press Photo, kreeg de prijs uit handen van de huidige IPRA-president Bart de Vries.

De toekenning van de President’s Award is een persoonlijke keuze van de President van IPRA, De vries dus. De beslissing voor World Press Photo berust op gedeelde opvattingen over het recht van mensen om geïnformeerd te zijn en de manier waarop het in vrijheid vertellen van visuele verhalen daar direct aan bijdraagt.

Eerdere ontvangers van de prijs zijn onder andere CNN, Amnesty International, United Nations Department of Public Information, Al Gore, the Economist en FEMEN.

Advertentie

Vertrekkend voorzitter

De International Public Relations Association is een wereldwijde beroepsvereniging voor beroepsbeoefenaars in communicatie. Bart de Vries is sinds begin 2016 President van IPRA (een onbezoldigde functie). Hij was tot eind 2015 managing director van pr-bureau Hollander van der Mey (HvdM), het eerste en nog steeds bestaande public relations-adviesbureau van Nederland (opgericht in 1951). Aan het slot van dit jaar draagt hij zijn functie bij IPRA over aan zijn opvolger.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie