Achtung! mcgarrybowen laat vier vrienden met elkaar trouwen voor een auto

Porsche organiseert polygaam huwelijk

De vier winnaars van de zijn recent in India met elkaar getrouwd. Bij terugkeer in Nederland stond de bruidsschat klaar: een Porsche 911 Carrera. Deze delen de winnaars een jaar lang via Share a Porsche. De campagne werd ontwikkeld door Achtung! mcgarrybowen.

Private-leaseapp

Met deze actie lanceert Porsche de Share a Porsche app (ontwikkeld door Studio Kraftwerk). Dit is een smartphone-app waarmee je met maximaal vier mensen een Porsche deelt via een private-leaseconstructie. Om deze optie onder de aandacht te brengen, bedacht het reclamebureau een opvallende winactie.

Bruidsschat

Een vriendengroep kon zichzelf opgeven om met elkaar te trouwen. De bruidsschat voor dit polygame huwelijk is een Porsche 911 Carrera. Deze auto mogen ze een jaar lang gratis rijden. Via de Share a Porsche app kunnen ze onderling afstemmen wie de auto wanneer gebruikt.

1750 aanzoeken

De bereidheid om te trouwen voor een Porsche bleek groot. In totaal werden via de campagnesite 1.750 aanzoeken gedaan en vonden 1.620 verlovingen plaats. Daaruit kwamen 540 potentiële polygame huwelijken naar voren. De ‘gelukkige’ groep van vier personen werd in juni bekend gemaakt op het Circuitpark Zandvoort. De vier vrienden Jasper, Joeri, Casper en Nick kwamen als winnaars uit de bus.

Trouwen in India

In september vertrok de vriendengroep naar Kinnaur in India voor de voltrekking van een polygaam huwelijk. Kinnaur is één van de weinige plekken waar dergelijke huwelijken worden voltrokken.

‘Toen ik mijn vriendin vertelde dat ik met vier vrienden ging trouwen, wilde ze even zeker weten dat ik ook nog met haar kon trouwen’, vertelt een van de deelnemers. Dat is geen probleem: het polygame huwelijk is namelijk niet rechtsgeldig in Nederland.

Credits

Client: Porsche

Marketing Manager: Ingrid Oudejans

Project Manager: Maarten den Hartoog

Agency: ACHTUNG! mcgarrybowen

Creative Director: Daniel Sytsma

Creatives: Julio Álvarez & César García, Vincent Rang

Producer: Johan de Meijer & Nikki Haighton

Editor: Erwin Verweij

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie