Achtung! ontwikkelt 'Bekken Trekken' voor Warchild en Right To Play

De campagne wil het Nederlands publiek op een speelse wijze kennis laten maken met het belang van spelen voor kinderen in oorlogsgebieden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In conflictgebieden hebben kinderen vaak moeite met het herkennen en uiten van emoties. en Right To Play willen kinderen leren omgaan met hun gevoelens. Door middel van sport, spel en psychosociale ondersteuning kunnen ze hun oorlogservaringen beter verwerken en weer kind zijn. Om deze boodschap aan het brede publiek te communiceren, werd in samenwerking met ACHTUNG! de campagne ‘Bekken Trekken’ ontwikkeld. Het Nederlands publiek wordt uitgenodigd om zijn gekste bekken te trekken op  .

Het spel is beschikbaar op desktop en maakt gebruik van face recognition technologie waardoor foto’s automatisch genomen worden wanneer de juiste emoties worden herkend. Deelnemers kunnen hun foto&;s delen op Social Media en op die manier extra aandacht vragen voor het werk van War Child en Right To Play.

De kick-off van de campagne vindt plaats op dinsdag 8 april in Amsterdam en tegelijkertijd in Al-Jiftlik in bezet Palestijns gebied. Nederlandse en Palestijnse kinderen zullen dan in een speciale photo-booth de kans krijgen om live gekke bekken naar elkaar te trekken. Het event wordt gehost door Ali B. en Jetske van den Elsen vanuit War Child en Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt vanuit Right To Play. De foto’s van de Nederlandse en Palestijnse kinderen zullen later in het jaar ook nog te zien zijn in een interactieve fototentoonstelling.

Stills van de website:

Credits
Concept: Jasper Janssen, Felicitas Olschewski, Mervyn ten Dam
Art Director: Jort Schutte, Samuli Ollikainen
Design: Rasmus Stenbergh
Executive Producer: Noam Erlich
Producer: Alexandra Psalti
Motion design: Enzo Greco
Technical Development: Superhero Cheesecake
Sound: Big Orange 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie