Delft Hyperloop is bron van creatieve inspiratie #Dutch Digital Day

Als je blijft geloven in en knokken voor je idee, is alles mogelijk.

&;Digitale Superhelden&; was afgelopen vrijdag het thema van Dutch Digital Day. Tijdens het evenement konden de digitale helden zich laven aan lezingen en presentaties van toonaangevende gasten uit de wereld van digitale creatie, van creative directors tot aan professoren. Maar zoals vaker kwam de echte inspiratie toch van buiten onze branche.

Het vuur van een goed idee
De meest gloedvolle presentatie van de dag was van Tim Houters, één van de dertig studenten die deel uitmaken van  Houters maakte er een echte show van waarbij de energie letterlijk van het podium knald. Als je de prestaties van het Hyperloop team ziet, krijg je het gevoel dat we als digital creatives maar wat in de marge aan het rommelen zijn. Dit is pas PURE creativiteit.

Even een paar stapjes terug. De Hyperloop is project van Elon Musk, inderdaad dezelfde als van Tesla. Het idee is om een supersnelle vorm van transpor te ontwikkelen door een trein te bouwen die door een vacuüm tube zweeft. De Hyperloop beweegt doordat deze lucht uitblaast. En doordat er in de tube geen luchtweerstand is, ontwikkelt de trein een zeer hoge snelheid.

Om dit idee tot werkelijkheid te maken, heeft Musk de Hyperloop Pod Competition gelanceerd. Doel van de competitie is slimme koppen vanuit de hele wereld te mobiliseren door deze uit te dagen in een wereldwijde competitie. Het TU-Delft Hyperloop Team is een van de deelnemers.

In eerste instantie had het team bedacht om een soort magnetische monorail te bouwen. Dit idee moesten ze echter loslaten omdat specificaties werden aangepast. Zoals het echte creatieven betaamt, gingen de techneuten binnen de nieuwe kaders op zoek naar een nieuw oplossing. Als de wereld om je heen verandert, zorg dan dat je idee meebeweegt.

 

Om tot het alternatieve plan te komen, werd de bekendste truc uit het handboek &;Concepting voor beginners&; toegepast: “Wat als we het nou eens omdraaien?” De TUDelft Hyperloop zweeft nu op magneten en zo paste het plaatje weer helemaal in Musk’s straatje.

Met dit ontwerp gingen de studenten uit Delft naar de eerste ronde van de  Pod Innovation Competion in Texas. You won’t believe what happened next. Delft Hyperloop won! En nu zijn ze volop aan het testen. Eind januari staan Tim en zijn collega&;s in Californië in een soort finale waarin ze het opnemen tegen de knappe koppen van het befaamde MIT.

Of hun ontwerp het gaat worden, zullen we zien. Maar wat Houte betreft staat één ding vast: de Hyperloop zal in 2025 echt een feit zijn.

Fantastisch. Als je blijft geloven in en knokken voor je idee, is alles mogelijk. Oh, en als je 29 superslimme teamleden hebt, helpt dat natuurlijk wel.

Headerfoto:  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie