Digital Design Case: Interactieve installatie Google

Fysieke interactie brengt de speler in beweging, terwijl spelomgeving zich aanpast aan het land.

Adformatie

Google vroeg bureau CLEVER°FRANKE om een interactieve installatie te ontwikkelen voor ‘The Foundry’, het customer experience center in Dublin. De installatie is een inspirerend spel over technologie dat de bezoeker laat kennismaken met het onderzoek dat Google wereldwijd doet. Daarnaast laat het de bezoekers op ongedwongen wijze met elkaar kennismaken. 

Het spel wordt aangestuurd door ‘gesture control’: de fysieke interactie brengt de speler in beweging.  Co-founder & director Thomas Clever: ‘Om de applicatie zo persoonlijk mogelijk te maken past het spel zich aan aan het land dat je bezoekt. Niet alleen de omgeving en karakters, maar ook het taalgebruik,  zodat de content zich steeds aanpast aan het land waarin je speelt'

Het bureau kreeg dit voor elkaar door Unity 3D game SDK, het Interactive Spaces platform en vijf Primesense Carmine infrarood diepte camera’s met elkaar te combineren.

Credits
Team CLEVER°FRANKE

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

Advertentie
advertisement
Google Wall
Adformatie

Plaats als eerste een reactie

Advertentie