Hyves stoot social netwerk af en wordt gamingportal

Social netwerk Hyves houdt op te bestaan. Hyves wordt vanaf maandag 2 december een online gamingplatform.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Zo meldt Hyves zelf. Hyves-eigenaar TMG meldde in de zomer van dit jaar al dat er in 2013 een besluit zou vallen over Hyves. Besloten is nu onomwonden te kiezen voor het meest succesvolle onderdeel van het netwerk, gaming.

Hyves werd in 2004 opgericht en wist binnen enkele jaren 10 miljoen gebruikers aan zich wist te binden. Maar met de komst van Facebook kwam de klad in het aantal bezoekers.

Sinds 2009 bouwt Hyves aan een gamescommunity, Hyves Games. Eerst in samenwerking met gamesbedrijf spil games, en nu bijna een jaar zelfstandig.
Hyves Games telt inmiddels een online bereik van 540.000 unieke bezoekers per maand. De bezoekers van Hyves spenderen meer dan 70% van hun tijd aan het spelen van spelletjes. Reden voor Hyves om zich nu volledig op gaming toe te leggen.

Content van gebruikers
Wat gaat er gebeuren met alle content van Hyvesgebruikers, nu Hyves de social functie afstoot? Op de servers van Hyves staat op dit moment meer dan 1 Petabyte aan content.
Hyves weet te melden dat alle gebruikers hun content kunnen downloaden middels een speciaal ontwikkelde tool. Tussen 15 en 29 november kunnen ze op de site een aanvraag indienen. De leden krijgen vervolgens per e-mail een bericht wanneer ze hun foto’s, video’s, krabbels, www’s en blogs kunnen downloaden.

De verwachting is dat Hyves tot eind december 2013 bezig zal zijn om deze verzoeken te verwerken. Actieve Hyves gamers kunnen na 1 december blijven inloggen met hun Hyves account. Zodoende blijft de spelstatus (voortgang en credits) behouden.

Bij Hyves werken op dit moment nog 10 mensen, met name voor community-management.Op moment van schrijven was nog onduidelijk wat er met deze mensen gaat gebeuren. Een update volgt.

Advertentie