Internetoordeel over Google Chrome OS: Nog geen man overboord voor Microsoft

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De kennisgeving van Google dat ze in 2010 een eigen Operating System gaan lanceren was HET online nieuws van vorige week. Bijna terloops kondigde Google dit aan op hun op dinsdag 7 juli.

Natuurlijk ben ook ik me onmiddellijk gaan verdiepen in de keuze van Google, en de gekozen positionering. Uit de bleek al snel dat het Operating System vooral bedoeld gaat zijn voor kleine lichte netbooks en notebooks, en specifiek gericht wordt op het gebruik en de integratie van en met de vorig jaar gelanceerde browser Google Chrome. Google kiest dus voor een positionering die geheel in lijn ligt met hun visie het web snel, verbonden en toegankelijk te maken….een zeer verstandig streven dat hen veel succes heeft gebracht.

Diverse media riepen het Google Chrome OS echter direct uit tot een potentiële microsoft killer, en belangrijke nieuwe speler in de markt. Persoonlijk vind ik dit te ver gaan, gezien de gekozen positionering, en de nog geringe data die beschikbaar zijn over de toekomstige functionaliteiten van het Google Chrome OS.

Omdat iemand nooit blink moet varen op zijn eigen mening, heb ik een groot aantal reacties op het web bekeken op plaatsen waar mensen discussiëren over het OS van Google. De reacties zijn onder andere afkomstig van , en . Conclusie: De internetwereld is er nog niet van overtuigd dat het Google Chrome OS een Microsoft killer gaat worden. Argumenten daarvoor zijn onder andere: ‘het is nog te licht’, ‘het is in wezen niet veel meer dan het al bekende Linux’ en ‘er is nog te weinig van bekend’. Bovendien bestempelt een enkeling Google zelfs al als de grote boze boef die het monopolisme van Microsoft wil evenaren.

Al met al lijkt de mediahype rondom het Google Chrome OS dus voorlopig relatief overdreven. Google heeft de internetwereld wederom flink weten op te schudden zonder dat er daadwerkelijk iets baanbrekend in de markt wordt gezet. Al met al is het natuurlijk wel weer een extra stapje in het afbreken van de andere internetgiganten, iets wat Google al jaren goed en succesvol doet.

Wat denken jullie als Molbog publiek van het Google OS, is het reeds een serieuze bedreiging voor Microsoft en wellicht Apple? Heb je een mening, vul dan de poll in...alvast bedankt!

Advertentie
advertisement
Advertentie