‘Limburgse kranten moeten Limburgs blijven’

De Limburger en het Limburgs Dagblad moeten voor de provincie behouden blijven. Dat zegt de commissaris van de koningin van Limburg Leon Frissen.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Daarmee heeft hij zich in de biedingsstrijd om Telegraafdochter Media Groep Limburg (MGL) gestort. 'Dit gaat niet alleen over emotie. Wij willen de huidige diepgang van de beide Limburgse kranten behouden voor Limburg. We willen geen pulp', zegt Frissen tegen Het Financieele Dagblad. De commissaris van de koningin zegt dat hij inmiddels Limburgse privé-investeerders heeft benaderd.

Er zou een bod liggen van naar verluidt euro 140 mln. Frissen wil dat bedrag niet bevestigen, wel het aanbod en zijn bemiddelende rol.

De politicus en geldschieters zien met lede ogen aan dat alleen bedrijven van buiten Limburg zich op de beide kranten hebben gestort met een bieding. In bedrijven als de Britse mediagroep Mecom en Wegener zien ze niets. Frissen wijst op het in elkaar schuiven van enkele regionale kranten van Wegener en het AD. Die nieuwe krant mist volgens hem de 'diepgang' die de huidige Limburgse kranten hebben.

De commissaris van de koningin spreekt zich niet uit over de andere bekende bieders, de gelegenheidsformatie van Concentra uit België en de Noordelijke Dagblad Pers (NDC).

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie