NewBeTV: kwaliteit is key, ook bij online video

NewBeTV lanceert NewBeChannels: een label dat grote YouTube channels ondersteunt bij de productie van video’s en uitbouw van kanalen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

is een platform dat crossmediale formats en campagnes voor web en televisie maakt. Het werkt samen met  bekende Nederlandse YouTubers, zoals Mertabi, Bardo en KUD. Het NewBeChannels richt zich specifiek op online channels, waarbij NewBeTV ook crossmediale campagnes en formats voor tv maakt. De gemene deler is dat kwaliteit van de content hoog in het vaandel staat.

Tijdens het over online video vertelde Jeroen Koopman, creatief producent van NewBeTV waarom kwaliteit ook online zo belangrijk is. Koopman: &;We geloven niet in geld verdienen, maar in mooie dingen maken, want daar verdien je echt veel geld mee.&; Bij online video telt kwaliteit en bereik. Met een combinatie van die twee creëer je duurzame waarde. Want hoe beter de kwaliteit van een video, des te beter de mensen een boodschap zullen onthouden of zich met de content willen associëren. De populaire YouTuber en gamer Pewdiedie kan dan als een tierelier scoren met 60 miljoen views, zijn filmpjes zijn van slechte kwaliteit en dus niet duurzaam.

Drill Machinie Girl


Dat deze formule succesvol is, bewijst NewBeTV onder andere met de succesvolle productie een crossmediaal project dat tot stand kwam op initiatief van MovieZone, het jongerenlabel van Eye. Het begon met een webserie over twee jongens die een horror film gaan maken over een meisje met een boor als hand. Naast de webserie werd een interactief online platform opgezet. De educatieve laag hierin, was mensen aan te sporen zelf korte films te gaan maken. De kijker werd letterlijk onderdeel van de campagne. Ook werd de film uit de serie echt gemaakt, het beleefde zijn première op het Nederlands Film Festival.

De serie had veel potentieel, maar er was te weinig budget om het verder te ontwikkelen. Doordat NewBeTV investeerde kon de serie uit de online wereld op televisie kom (bij Veronica), werd het ingestuurd naar festivals, uitgezonden bij France 4 en is het nu ook te zien bij Canal Play (de Netflix van Frankrijk). Het format won diverse innovatie- en webprijzen (o.a. op het Los Angeles Web Fest en LA webseries festival) en werd genomineerd voor vele vakprijzen (o.a. een Emmy Award en ADCN Lampen).

NewBeChannels zal er eveneens niet voor terug deinzen om te investeren in eigen channels èn kanalen van derden. Benieuwd wat voor mooie online producties dat gaat opleveren.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie