Rien van Gendt invloedrijkste filantroop

Rien van Gendt (foto) is volgens het tijdschrift FM de invloedrijkste figuur in de Nederlandse filantropische sector. De directeur van de Van Leer Group staat op de eerste plaats van de FM50, de 50 belangrijkste personen in de sector van rijke weldoeners. Boudewijn Poelmann en Gosse Bosma staan op de tweede resp. derde plaats.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat maakte het ‘tijdschrift voor filantropie en bestuur’ dinsdagavond bekend op de Universiteit Nyenrode in Breukelen. Met de prijs wil het blad de mensen die er in de filantropische sector toe doen onder de aandacht brengen. Het criterium is niet wie het meeste geld geeft, maar wie het meest zijn stempel weet te drukken op de sector.

FM prijst winnaar Van Gendt om zijn functie als ‘bruggenbouwer’ tussen vermogensfondsen en maatschappelijke organisaties, zoals goede doelen. De door hem geleide Van Leer Group spant zich onder meer in voor de ontwikkeling van jonge kinderen, ‘versterking van een democratische, joodse staat in Israël’ en het vredesproces in het Midden-Oosten.

Tijdens de prijsuitreiking was ook kritiek te horen. Volgens FM laten bestuurders uit het ‘zo druk maatschappelijk verantwoord ondernemende’ bedrijfsleven het in de weldoenerij afweten.

De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd. Winnaars in voorgaande jaren waren Herman Wijffels (oud-SER-voorzitter) en Boudewijn Poelmann (directeur Nationale Postcode Loterij).

Na Rien van Gendt staan dit jaar in de top-10: Boudewijn Poelmann; Gosse Bosma; Theo Schuyt; ‘familie Jansen, tweehoog achter’; Marnix van Rij; Willemijn Verloop; Pieter Geelen; Fons van Rooij; Marc van den Tweel.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie