Start-up mikt op markt voor zakelijk eten

De wereld digitaliseert, maar de behoefte aan fysiek contact blijft. Vanuit die gedachte ontstond Eat to Meet, een online platform voor offline etentjes.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het idee is van Matthijs Otto die het uitwerkte in de vorm van een business plan tijdens zijn studie aan de Erasmus Universiteit. Toen de jonge ondernemer later voor zijn stage bij de Rabobank enige maanden naar Hongkong ging, kreeg hij de bevestiging dat het ontmoeten van mensen door samen te eten veel potentie moet hebben. Hoewel hij daar vaak alleen in restaurants belandde, voelde hij zich zelden eenzaam. &;Ik raakte er vrijwel altijd met Chinezen in gesprek en deed zo de leukste sociale contacten op. Dat is heel prettig al je in een ander land verblijft. met Eat to Meet richt  ik me dan ook onder andere op hier verblijvende expats.&;

wil het gemakkelijk maken om dinertjes te organiseren met gelijkgestemden, zegt Otto, die Eat to Meet omschrijft als een Meetup.com voor etentjes. Met dit verschil dat het gebruik ervan gratis is voor de deelnemes, de verdiensten komen van de restaurateurs die per gevulde tafel een bescheiden vergoeding betalen aan Eat to Meet. Geïnteresseerden kunnen hun interesses en voorkeuren aangeven en op die manier bepalen aan welke tafel in welk restaurant ze willen aanschuiven. Bij minimaal vier deelnemers per tafel gaat het etentje door. “Het is heel laagdrempelig en zeker geen datingsite”, zo verzekert Otto. 

De eerste dinertjes gingen in juli 2013 online. Inmiddels zijn er ruim negenhonderd gebruikers die samen 41 dinertjes hebben georganiseerd. Aanvankelijk werd er alleen in Amsterdam en Den Haag gegeten. Daar is Utrecht nu aan toegevoegd; de stad kwam als eerste uit de bus bij een actie &;vote for your city&;. En inmiddels is Eat to Meet aan het opbouwen in Spanje. Afgelopen dinsdag werd het eerste dinertje georganiseerd .

In januari ontving Eat to Meet een kickstart investering van een angel investor, vanaf maart gaat Otto crowdfunden. 

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie