Vice Benelux begint tiende platform Tonic

Tonic brengt verhalen op het gebied van welzijn, medische wetenschap en wereldwijde gezondheidsthema's.

Tonic (zie de introductievideo) moet een plek zijn waar jonge mensen terecht kunnen voor begrijpelijke verhalen over gezondheid, welzijn en ontwikkelingen in de zorg. Het platform heeft diepgaande profielstukken, series, columns, video’s en artikelen.

In de redactionele serie ‘Ik vraag dit voor een vriend’, wordt bijvoorbeeld antwoord gegeven op vragen die mensen zelf niet durven te stellen. Daarnaast kunnen lezers op Tonic terecht voor artikelen over de effecten van alcohol op je lichaam en hoe het is om bloed te zweten. Ook zijn er interviews met bijvoorbeeld een heroïneverslaafde en de bedenker van de ‘zelfmoordcapsule’.

Anna Sonnemans, voorheen journalist bij RTL Nieuws, gaat de Nederlandstalige redactie leiden. Ze werklt nauw samen met de internationale hoofdredacteur Kate Lowenstein, haar team en 'editor-at-large' Siddhartha Mukherjee.

Sonnemans: 'Van leven met borderline tot impotentie, en van de ondoorgrondelijke regels rond geestelijke gezondheidszorg tot de zoektocht naar een goed eet- en slaapritme. Als je gezondheidskwesties in je eentje probeert uit te vogelen, blijf je vaak met meer vragen achter. Tonic geeft je eerlijke inzichten met persoonlijke en brede verhalen over gezondheid.'

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie