Willem II Tilburg United

Een opmerkelijk initiatief in Tilburg, waar de gemeente en de plaatselijke voetbaltrots Willem II vanaf komend seizoen 2009-2010 meer gaan samenwerken zodat de maatschappelijke rol van de club in de stad verder wordt versterkt. De samenwerking krijgt gestalte onder de noemer Willem II Tilburg United.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De gemeente heeft voor het komende seizoen een bedrag van 475.000 euro ter beschikking gesteld. Initiatiefnemer Jan Hamming, wethouder van sport meldt op de : "In ons beleid laten wij nog vele kansen onbenut om gebruik te maken van de positieve aantrekkingskracht van de club. Wij willen de club en de spelers vooral inzetten als idool en voorbeeld voor gezondheid, sport, respect en integratie."

Directeur Algemene Zaken Frank Molkenboer van Willem II ziet in de samenwerking "een erkenning van de maatschappelijke waarde van Willem II voor de stad. Wij werken graag mee maar onze club heeft hiervoor wel morele en financiële steun van de gemeente en mogelijk andere partners nodig. Het past in de visie van Willem II waarbij we ons nadrukkelijk willen profileren in de stad en de regio'.

Het is de bedoeling dat Willem II op verschillende terreinen een krachtige rol speelt bij het versterken van de samenhang in de stad, waarbij de voetballers van de selectie o.a. worden ingezet als rolmodel.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie