Ze smelten de kazen! Oh nee, toch niet

Over de zin en onzin van sponsoring valt altijd een boom op te zetten. Er zijn tal van voorbeelden van sponsoring die goed werkt en meestal heeft dat te maken met de match tussen de sponsor en het gesponsorde. Soms is die match echter moeilijk waarneembaar en af en toe is er zelfs sprake van een regelrechte mismatch. Wat te denken van Eru smeerkaas als sponsor van een festival?

Van 7 tot en met 10 juli 2016 vond in de tuin van Paleis Soestdijk voor het eerst Royal Park Live plaats, een light-versie van een popfestival, gecombineerd met een picknick. Elke dag een hoofdact en een voorprogramma, voorafgegaan door een hapje eten in het gras. Het evenement had twee hoofdsponsors waarvan het biermerk Warsteiner er een was. Logisch: een popconcert met een kleine vijfduizend mensen kan niet zonder bier. Een goede match.

Over de match van de tweede sponsor kun je je twijfels hebben, want wat heeft smeerkaasmerk Eru hier nu te zoeken? Is het omdat Eru koninklijk is - net als bijvoorbeeld de KNVB en de KLM - en dit evenement Royal Park heet? Of omdat er kon worden gepicknickt, hetgeen natuurlijk onmogelijk is zonder smeerkaas?

In elk geval pakte Eru flink uit op Royal Park Live. Zo was er de picknickbox die bezoekers konden kopen. Uiteraard rijkelijk voorzien van Eru-producten.

Koninklijke tosti Eru op Royal Park Live

Koninklijke tosti

 

Tosti’s waren er ook, uiteraard. Want wat is een popfestival zonder tosti’s? En ja, hoor: de kaas tussen bammetjes is natuurlijk van Eru.

 

 

 

 

Cheeseburger met EruCheeseburger met Eru op Royal Park Live

Een broodje hamburger is helemaal verplichte kost. En ook hier de cheeseburger, voorzien van cheddar van Eru. De dame achter de counter liet desgevraagd weten dat dit eenmalig was omdat Eru sponsor is. 

 

Oer-Hollands gezellig

Om het enigszins kleinschalige van het evenement te benadrukken en omdat het oer-Hollands gezellig is, gingen er vriendelijke dames rond met stukjes stokbrood met nieuwe smeerkaasvarianten van Eru.

Kapsalon-variantPatat met Eru kaassaus op Royal Park Live

Een opmerkelijke variant was te vinden in de frietkraam. Daar kon je niet alleen mayo en ketchup op je patatten krijgen, maar ook Eru-kaassaus. Erg hard liep de verkoop van dit bijzondere product overigens niet.

 

Eru helikopterEru helikopter bij Royal Park Live

Als klap op de vuurpijl konden bezoekers een rondvlucht boven het paleis winnen in een met Eru-stickers beplakte helikopter. De link met smeerkaas is overduidelijk.

No-brainer?

Tot slot was er nog een kraampje met kaasfondue. Een no-brainer met zo’n sponsor. Of toch niet? Geen Eru in de kaasfondue? Probeer daar maar eens chocola van te maken…

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie