Calvertising: adverteren in elektronische agenda

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Online kalenderplatform biedt adverteerders de mogelijkheid te adverteren in elektronische agenda's zoals Outlook, Lotus Notes en Google Calendar.

MarkThisDate bedacht hiervoor de term .
'We zijn in maart 2006 begonnen', zegt Rutger Geelen, managing director van MarkThisDate. 'In eerste instantie hebben wij ons gericht op het ontwikkelen van de site, het opbouwen van content, en het genereren van traffic. Dat laatste doen we onder andere via samenwerkingen met partijen als Feyenoord, FC Utrecht, Voetbal international en United Consumers. Met het nieuwe advertentiemodel willen we adverteerders heel gericht toegang bieden tot onze klantenkring.'

Voorbeeld: 'Een verkoopbureau voor tickets adverteert in het speelschema van Ajax voor het nieuwe seizoen. Daarnaast adverteert een regionale aanbieder van vakantiereizen in de kalender voor schoolvakanties in de regio zuid 2007', aldus Geelen.

Via MarkThisDate.com kun je kalenders (speelschema's, maar ook feestdagen en schoolvakanties) downloaden of zelf toevoegen. Inmiddels zijn er al ruim 600 kalenders geplaatst. Daarnaast kunnen webmasters de kalenders op hun eigen site plaatsen.

Vanaf de lancering in maart 2006 werden het speelschema van het WK Voetbal (ruim 30.000 downloads) en het speelschema van Feyenoord (ruim 15.000 downloads) tot nu toe het meest gewaardeerd.

Advertentie
advertisement
Advertentie