De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars

Het warenhuis lanceert samen met het Rijksmuseum het project: Room On The Roof.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

nodigt samen met het nationale en internationale kunstenaars uit om vanuit het monumentale pand aan de Dam aan hun projecten te werken. Dat kan gaan om performances, poëzie, lichtprojecten, dans, muziek, film en fotografie.

De kunstenaar is in de werkplek van alle gemakken voorzien. Het werk dat ontstaat vanuit Room On The Roof kan, afhankelijk van hun karakter, op verschillende wijzen worden gedeeld met het publiek. Denk aan een expositie in de etalages, een online live performance of een installatie die te zien is in of rond de Bijenkorf. Het programma zal ook inspelen op grote evenementen in Amsterdam en zal een verbintenis aangaan met culturele opleidingen in Nederland.

Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de werkplek in gebruik neemt. Tijdens de lancering op 27 januari 2015 zal het programma voor 2015 worden gepresenteerd en is de introductiefilm, gemaakt door Christian Borstlap, voor het eerst te zien.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie