Hak promoot lokaal geteelde kidneyboon in derde tvc met Elise Schaap

Niet meer 8 duizend kilometer per containership vanuit de USA, maar een in Zeeland geteelde kidneyboon. Die zit ‘beter in zijn velletje’.

Kidneyboon

Hak komt vandaag met de derde commercial met Elise Schaap*. Zoals we gewend zijn, is het decor van de commercial het open veld, met Elise Schaap achter een tafeltje, en meneer In ’t Veld in zijn bijrol. Ook merkvast: Hak communiceert een duurzame boodschap. Het gaat namelijk over de kidneyboon die lokaal geteeld wordt, in Nederland en niet zoals vroeger in de USA. Een thema dat veel gelijkenis vertoont met dat van de vorige commercial ‘Opgegroeid in Zeeland’. Dit is de commercial:

Kidneybonen uit Zeeland!

De nieuwe campagne (bureau: DDB Unlimited), moet mensen bewust maken van de herkomst van peulvruchten en van de voordelen van lokale teelt. De Zeeuwse kidneyboon staat daarbij centraal. Waarom? ‘Omdat het een uitstekend voorbeeld is van een peulvrucht die eerder vooral in Noord-Amerika groeide, maar die Hak nu volledig uit Nederland haalt. Dat scheelt CO2-uitstoot en het past naadloos binnen de Nationale Eiwitstrategie (NES).’

Logische vervolgstap

Hak noemt de campagne een volgende stap in zijn bijdrage aan de Nationale Eiwitstrategie om het aanbod van plantaardige, duurzamere en nieuwe eiwitten in Nederland te vergroten. De organisatie tekende vorig jaar bovendien mee aan de ‘Bean Deal’, een Green Deal die werd gesloten tussen het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en 56 samenwerkingspartners. Deze Green Deal moet zorgen voor meer teelt van eiwitrijke gewassen in Nederland om meer zelfvoorzienend te worden in nieuwe en plantaardige eiwitten.

Hak: ‘Lokaal telen heeft ook een meerwaarde voor de natuur in Nederland omdat eiwitrijke gewassen vlinderbloemig zijn en stikstof opnemen, daarmee leveren zij een bijdrage aan een gezondere bodem en een grotere biodiversiteit. Daarnaast heeft dichtbij telen als voordeel dat Hak makkelijker kan samenwerken met haar telers aan het verduurzamen van de teelt.’

Credits

Hak: Nicole Freid, Yolanda van Grootel

Reclamebureau: DDB Unlimited

Productiehuis: Holy Fools

Over lokale teelt van Hak

  • Hak teelt minimaal 85 procent van al zijn groenten en peulvruchten binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek in Giessen.
  • Dat geldt nu dus ook voor de kidneybonen.
  • De kidneybonen worden geteeld in Zeeland en Zuid-Holland.
  • Een kidneyboon uit Noord-Amerika legt gemiddeld 8.000 kilometer meer af, waarvan het grootste gedeelte per containership, dan een in Nederland geteelde boon.
  • Hak teelt momenteel het grootste volume kidneybonen in Nederland.
  • De komende periode onderzoekt de groenten- en peulvruchtenfabrikant welke exotische gewassen er nog meer in Nederland geteeld kunnen worden. Hak experimenteert daarbij met zwarte bonen, kleine witte bonen, Pinto- en Borlotti-bonen.

Bron: Hak

*Als we de commercial waarin Elise Schaap door een echt schaap vervangen wordt, meetellen, dan is het de vierde commercial.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie