ING lanceert Twyp, een app om geld mee over te maken

Ook mensen die geen klant zijn bij ING kunnen Twyp (‘The Way You Pay’) gebruiken.

ING lanceert Twyp, een mobiele applicatie, waarmee consumenten snel en makkelijk geld kunnen overmaken en berichtjes sturen, aldus de bank. ING: &;Een bankrekeningnummer intoetsen hoeft niet, de app werkt namelijk via de contactenlijst in de telefoon. Twyp-gebruikers kunnen elkaar zo makkelijk geld betalen en terugvragen en tegelijk een berichtje versturen.&;

De app is gratis en werkt op smartphones met Android en iOS. Ook mensen die geen klant zijn bij ING kunnen Twyp (‘The Way You Pay’) gebruiken.

Directeur Experience Dagelijkse Bankzaken bij ING, Heidi van Eijk, zegt: &;Twyp lost het ongemak op dat mensen ervaren als ze elkaar na bijvoorbeeld een avondje uit geld verschuldigd zijn. Je hoeft geen lange bankrekeningnummers uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in je contactenlijst. Op basis van het telefoonnummer maak je geld naar elkaar over. Je smartphone is alles wat je nodig hebt.&;

Twyp werkt met iDEAL en credit card
Na het downloaden van Twyp maakt de gebruiker een bedrag over naar het Twypaccount via iDEAL of creditcard. Vanuit het Twypaccount kunnen dan over en weer betalingen worden gedaan op basis van de telefoonnummers uit de contactenlijst op de smartphone. Door de keuze om Twyp niet aan een specifieke bank of bankrekening te koppelen, kan iedereen Twyp gebruiken. Twyp is te downloaden in de App Store en  Google Play. Na het downloaden kan een gebruiker binnen 30 seconden een Twypaccount activeren.

Nieuwe releases op basis van klantfeedback
Twyp is een idee van ING en is eind vorig jaar ook geïntroduceerd in Spanje. De bank zegt regelmatig nieuwe versies te zullen uitbrengen van Twyp, die worden ontwikkeld naar aanleiding van de wensen en ideeën van gebruikers.

Bunq-ish
Bankieren wordt steeds mobieler. November vorig jaar werd Bunq opgericht, een bank die naar eigen zeggen de &;&; wil zijn. ING lijkt met de introductie van Twyp hetzelfde spoor te willen volgen.

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie