Investeerder neemt Bol.com over

De Nederlandse investeerder Cyrte Investments koopt mediawinkel Bol.com van de huidige Duitse aandeelhouders.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De partijen willen niet zeggen hoeveel Cyrte voor Bol.com heeft betaald aan de Duitse aandeelhouders, Holtzbrinck Networks en Verlagsgruppe Weltbild.
De investeringsmaatschappij doet doorgaans investeringen van 50 miljoen tot 500 miljoen euro en richt zich specifiek op de media- en telecomsector. Verzekeringsconcern Delta Lloyd heeft een meerderheidsbelang in de investeringsmaatschappij. Ook wordt een gedeelte van het vermogen van John de Mol door Cyrte beheerd. Cyrte heeft verder belangen in uitgever Telegraaf Media Groep en Endemol.

Bol.com heeft meer dan twee miljoen klanten die regelmatig producten kopen in de mediawinkel. dat de afgelopen jaren diverse retail-, consumenten- en vakprijzen in de acht sleepte. Deze groep trouwe klanten groeit snel, volgens Bol.com in haar persbericht. Recent was Bol.com nog de grote winnaar van de Thuiswinkelawards en werd onder meer uitgeroepen tot ‘Beste webwinkel van Nederland’. In recent consumentenonderzoek werd bol.com in de top vijf van meest klantvriendelijke bedrijven gekozen. Bol.com verkocht in 2008 meer dan 11 miljoen producten en was goed voor een omzet van ongeveer 224 miljoen euro. Bij de mediawinkel in Nieuwegein werken 240 medewerkers.

De transactie dient nog goedgekeurd te worden door de mededingingsautoriteiten.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie