Nominaties open voor SBI Initiatief van het Jaar 2022

Sustainable Brand Index reikt ook in 2022 de juryprijs ‘Initiatief van het Jaar' uit. Inzenden kan nu.

Inzenden open

Ook in 2022 reikt Sustainable Brand Index de juryprijs uit in de ‘Initiatief van het Jaar’-verkiezing. Deze vakprijs is een eerbetoon aan een uitzonderlijk duurzaam initiatief op de Nederlandse markt.

Iedereen kan vanaf nu een onderneming, een campagne, een lancering of een specifiek product nomineren. De onafhankelijke jury beoordeelt welke van de initiatieven het beste voldoet aan de gestelde criteria. Nomineren kan via deze link.

Advertentie
advertisement

Sinds 2020 in Nederland

In 2014 is de vakprijs geïntroduceerd in Zweden door SB Insight, het bedrijf achter merkenonderzoek gericht op duurzaamheid, Sustainable Brand Index. Jaarlijks wordt de prijs uitgereikt tijdens de uitreiking van de awards in Stockholm, waar het onderzoek achter de Sustainable Brand Index, haar roots kent. Sinds 2020 is de prijs ook geïntroduceerd in Noorwegen en Nederland.

De prijs is bedoeld om duurzaamheidswerk en communicatie aan te moedigen en zichtbaar te maken, die een verschil maken voor mens, maatschappij of het milieu in Nederland. Nominaties zijn beoordeeld door de jury op basis van een reeks criteria.

Criteria 2022

  1. INNOVATIE – test het initiatief iets nieuws en/of daagt het bestaande normen binnen de branche waarin het opereert uit?
  2. ENGAGEMENT – creëert het initiatief consumentenbetrokkenheid en/of stimuleert het een duurzamer gedrag?
  3. IMPACT – heeft het initiatief het potentieel om blijvende positieve verandering teweeg te brengen?
  4. CREATIVITEIT – onderscheidt het initiatief zich door zijn creatieve uitvoering, bijv. ontwerp, branding of communicatie?

Jury

De jury van de SBI Initiatief van het Jaar 2022 bestaat uit:

– Leontine Gast – CEO The Terrace

– Maurits Groen – Co-founder WakaWaka & Kipster

– Roderick Mirande – Redacteur Adformatie

– Sander Veenendaal – Founder Heldergroen

– Ewa Skotnicki – Head of Brand Fairphone

– Annemarije Tillema – Country Director SBI NL

De Winnaar van de vakprijs SBI Initiatief van het Jaar 2022 wordt bekendgemaakt tijdens de launch van Sustainable Brand Index 2022 op 31 maart 2022.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie