Reddit concurreert met Kickstarter

Een nieuwe crowdfundsite van Reddit neemt het op tegen Kickstarter en Indiegogo

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Reddit gaat concurreren met crowdfund sites als Kickstarter en Indiegogo. Het nieuwe crowdfunding platform heet .

In tegenstelling tot de concurrentie, richt Redditmade zich op door moderators vorm te geven koopwaar  met een specifieke interesse. Het gaat dan om &;moderators&; van Reddit communities, genaamd subreddits. De aankondiging op de site licht toe waarom het platform gelanceerd is:

Een van de grootste redenen om Redditmade te maken, is om subreddits toe te staan op een makkelijke manier merchandise te maken voor hun community. Wat je ook wil maken, wij verbinden je aan ons netwerk van partners voor het realiseren van een variëteit aan producten. We helpen je met elke stap in het proces zodat jouw community kan vieren wat jij gemaakt hebt en zij dit met trots kunnen uiten. Dat alles zonder dat er veel werk voor nodig is."

In tegenstelling tot bestaande grote crowdfunding sites zoals Kickstarter en Indiegogo, heeft Reddit een groot aandeel in het maken van het product. Momenteel is Redditmade voor een groot deel gericht op de verkoop van t-shirts, waarbij de vormgever zijn designs aanlevert en een prijs bepaalt en Reddit de productie en aflevering regelt. 


Voor ingewikkeldere type producten, heeft Reddit &;ruwe voorbeelden van designs&; nodig. Vervolgens verbinden ze de gebruiker aan &;sourcing partners&; om het design te finaliseren en om alle stappen te nemen op logistiek, juridisch, promotioneel en financieel gebied. Zo kan er uiteindelijk een campagne opgezet worden. "Maar we kunnen je alleen tot zoverre helpen als jij het toelaat." Licht de site hieraan toe.

Reddit had volgens The Guardian afgelopen maand 175 miljoen unieke bezoekers, verdeeld over 8.000 actieve subreddits. Op dit moment zijn advertenties en &;Reddit Gold&; abonnementen de enige grote bronnen van inkomsten. 

Wat denk jij? Zal dit een serieuze concurrent worden van Kickstarter? 

Laat het mij weten in de comments. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie