Twitter smult van deze educatieve stunt van de London Zoo

Een ludiek terrarium in de London Zoo krijgt deze dagen honderdduizenden likes op Twitter. Opvallend, want de etalage is er al jaren.

Een uitsnede van de viral foto
Afbeelding: Twitter

De London Zoo staat deze dagen volop in de belangstelling nadat een tweet van een bezoeker viral is gegaan. Op moment van schrijven heeft de twee ruim 387 duizend likes, 66 duizend retweets en duizenden reacties. Het aantal views is niet publiekelijk zichtbaar, maar zal in de miljoenen lopen.

De tweet, hieronder zichtbaar, toont een foto van een terrarium in de London Zoo met daarin een bruine, leren tas. Onder het terrarium is een bord opgehangen waarop staat dat het gaat om een Siamese krokodil. Of beter gezegd: ging. De tekst op het plakkaat vervolgt namelijk (vertaald uit het Engels): 'Deze tas zwom vroeger in langzaam stromende rivieren in Zuidoost-Azië en Indonesië. In de afgelopen 75 jaar is meer dan tachtig procent van de populatie Siamese krokodillen verdwenen. Velen, zoals deze, zijn gevangen voor hun huid als onderdeel van de illegale handel in wilde dieren.' 

Om de boodschap extra kracht bij te zetten, zien dierentuinbezoekers ook een foto van een levende Siamese krokodil. 

Advertentie
advertisement

Terrarium is al jaren in gebruik

De London Zoo weet niet wat haar overkomt. De massale en veelal positieve aandacht voor het terrarium leidt tot drukte op de socialmediakanalen en bij de woordvoering van de dierentuin. Een woordvoerder van London Zoo vertelt Huffpost dat het terrarium al jaren in gebruik is. Vermoedelijk hebben al tienduizenden bezoekers de krokodillentas gezien.

De tas is ooit in beslaggenomen op een Engels vliegveld en vervolgens aan de London Zoo gegeven om op een educatieve manier tentoon te stellen. Dat is gelukt. 

Waarom de weinig spectaculaire tweet van een account met vijfduizend volgers viral is gegaan, is gissen. Zowel voor de dierentuin als voor de Twitter-gebruiker, die al op de dag dat hij de tweet plaatste reageerde dat zijn 'telefoon ontplofte' door de Twitter-interacties.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie