Buffi Duberman heeft een antwoord op Trumps inauguratie en dat is Heel Holland Hugt

De Amerikaanse geeft op acht NS-stations gratis omhelzingen.

De Engelse taalcoach Buffi Duberman gaat op toer. De Amerikaanse die inmiddels meer dan 20 jaar in Nederland woont, was net als de helft van haar oude landgenoten in shock na de inauguratie van President Donald Trump.

Please give me a hug

Duberman daarover: ‘I was watching Trump’s inauguration and was filled with sadness. I posted on Facebook, if you see me in the next 4 years, please give me a hug.’

Honderden mensen reageerden daarop dat ze dat ook nodig hadden. Voor Duberman het signaal dat ze iets moest doen.

Haar doel is om te laten zien dat er genoeg mensen zoals zij die geloven dat iedereen op aarde met elkaar verbonden is. Vandaar dat ze een love train begint: van Tilburg via Amsterdam tot aan Den Haag geeft ze op acht stations gratis omhelzingen.

Vluchteling

In haar vrije tijd geeft Duberman in Den Bosch les aan Syrische vluchtelingen. Een van haar nieuwe Syrische vrienden zit ook in de net opgerichte Facebook groep voor Heel Holland Hugt. Hij wil mensen laten zien dat je een vluchteling kunt omhelzen en dat je niet bang hoeft te zijn.

Duberman en haar vrienden willen de wereld laten zien dat we niet in angst moeten leven. Dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat hugging hot is. Niet op de manier zoals Rutte dat deed met Van der Steur, maar zoals Arie Boomsma het deed tijdens RTL Late night met Humberto Tan.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie