Bussen KLM rijden vanaf nu op biobrandstof

De CO2-reductie die dat oplevert, klinkt fors, maar is te verwaarlozen ten opzichte van de totale KLM-uitstoot.

Biofuel-bus
KLM

Eind vorige maand trad KLM naar buiten met een uitgebreide duurzaamheidscampagne. Daarin vertelt de luchtvaartmaatschappij welke duurzame stappen het neemt, en roept het concurrenten en reizigers op om mee te denken over het verkleinen van de voetafdruk.

Woensdag wordt bekendgemaakt dat KLM een aanvullende CO2-reductie behaalt door bussen, die door het land rijden om passagiers op te pikken en naar Schiphol te brengen, op ‘geavanceerde biobrandstof’ te laten rijden. Het persbericht daarover komt van GoodFuels (duurzame brandstoffen) en dat bedrijf zegt dat het gaat om een reductie van 577 ton CO2 per jaar. GoodFuels rekent voor dat dat gelijk staat aan de uitstoot van 1 miljoen autokilometers (‘25 keer de wereld rond’).

Advertentie
advertisement

Reductie

De totale uitstoot van KLM bedroeg in 2018 8,6 megaton CO2 (een megaton is een miljoen ton) (bron: CE Delft via RTLZ). De reductie die de overstap naar biobrandstof maakt, is relatief bekeken minder groot dan de ‘1 miljoen autokilometers’ doet vermoeden. Het gaat om een vermindering van 0,67 promille.

Goodfuels: ‘Door gebruik te maken van de gratis KLM Bus reduceert de reiziger zelf ook CO2, omdat er geen brandstof nodig is voor de auto.’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie