Digital Design Case: Blokks

Flexibel blokkenschema voor festivals en conferenties

Met Blokks kunnen organisaties van festivals en conferenties een blokkenschema aanmaken, beheren en embedden in hun bestaande websites en apps. Het schema kan qua uiterlijk eenvoudig worden aangepast, zodat deze aansluit bij de huisstijl van het evenement.

Developer Patrick Pietens: ‘We zagen dat een groot deel van de festivals hun blokkenschema als downloadbaar PDF-bestand aanbood. De reden bleek dat de ontwikkeling van een interactief schema tijdrovend en duur was.’

Designer Niek Dekker: ‘De festivals die er wel voor kozen een eigen blokkenschema te ontwikkelen, waren eigenlijk steeds het wiel opnieuw aan het uitvinden. Met Blokks lossen we deze problemen op door een enorm goed wiel te bouwen en dit voor een lager bedrag aan meerdere evenementen aan te bieden.’

Sinds de lancering van Blokks vorig jaar hebben onder meer The Next Web, De Correspondent en 22fest gebruik gemaakt van de oplossing.

Bezoek de site op:

Credits
Concept: niekenpatje.nl
Design: Niek Dekker
Development: Patrick Pietens & Arno Hoogma

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende online dossier, waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

    

Tip:  to Dutch Digital Design! 

Check ook  van Adformatie.

Meer over Dutch Digital Design in .

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie