Facebook ramt door barrière van 2 miljard gebruikers

Het platform meldde verder dat de omzet in het tweede kwartaal op jaarbasis met 45 procent is gestegen tot 9,3 miljard dollar.

Het aantal maandelijkse gebruikers van Facebook is gestegen tot meer dan 2 miljard, een toename met 17 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die 's werelds meest populaire socialenetwerksite heeft gepubliceerd.

1,32 miljard per dag
In juni kondigde topman Mark Zuckerberg nog aan dat de mijlpaal van 2 miljard was bereikt. Dagelijks zaten in juni gemiddeld 1,32 miljard mensen op Facebook. Inmiddels is dus al ruim een kwart van de 7 miljard mensen wereldwijd actief op de netwerksite. De mijlpaal van 1 miljard gebruikers werd in 2012 behaald.

3,9 miljard winst
Facebook meldde verder dat de omzet in het tweede kwartaal op jaarbasis met 45 procent is gestegen tot 9,3 miljard dollar, geholpen door fors meer inkomsten uit advertenties, waarvan het overgrote deel mobiel. De nettowinst bedroeg 3,9 miljard dollar, een toename van 71 procent.

Gewelddadig
Zuckerberg sprak in een toelichting van een goed tweede kwartaal en eerste helft van het jaar. Het aantal werknemers bij Facebook ging met 43 procent omhoog tot meer dan 20.000, bijvoorbeeld om gewelddadige beelden te verwijderen van de site. Daarnaast namen de uitgaven flink toe, onder meer voor datacenters en investeringen in apps als Instagram en WhatsApp.

Aandeel omhoog
De cijfers die Facebook na het slot op Wall Street naar buiten bracht, waren beter dan analisten hadden verwacht. In de handel nabeurs ging het aandeel omhoog.

Bron: ANP
Beeld: Wikimedia

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie