‘Het is te vroeg om de bankensector “transparant” te noemen’

De sector gaat vooruit, maar het is nog te vroeg om de vlag uit te hangen volgens De Eerlijke Bankwijzer.

Banken worden steeds opener over duurzaamheid. In een nieuw rapport van de Eerlijke Bankwijzer staat dat de banken verbetering laten zien bij de uitvoering van hun duurzaamheidsbeleid wat betreft zakelijke leningen.

Dierenrechten
Projectleider Peter Ras: ‘We zien dat banken vooruitgang boeken. Zo geven ze meer inzicht in welke bedrijfstakken zij leningen verstrekken. Verder wordt beter gerapporteerd over de wijze waarop bedrijven door de banken worden aangesproken als hun gedrag maatschappelijk gezien ongewenst is. Daarbij gaat het ook om het geven van informatie over hoe zij problemen op het gebied van mensenrechten en dierenrechten aanpakken.’

Mist
Ras zegt dat het te vroeg is om de bankensector ‘transparant’ te noemen. ‘Maar’, zegt hij, ‘we zien nu wel dat de mist wat optrekt.'

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, Pax en World Animal Protection.

Bron: ANP
Beeld: 123rf

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie