Hoe je met een beeldstrategie de crisiscommunicatie versterkt

Training voor communicatieprofessionals om beeld als krachtig middel in te zetten bij de crisisrespons.

Macor, 123RF

Een crisis veroorzaakt meestal een lawine aan audiovisuele content. Niet alleen journalisten maken tv-reportages en verslagen in beeld, ook het publiek deelt online filmpjes en foto’s.

Deze beelden kunnen de dynamiek van een crisis razendsnel veranderen. Twee vage foto’s van zijn bruiloft brachten de positie van minister Ferd Grapperhaus aan het wankelen. Een foto van de aangespoelde 3-jarige Syrische Aylan veranderde het beeld van de vluchtelingencrisis voorgoed.

Essentiële keuzes

Een crisiscommunicatiestrategie kan tegenwoordig niet meer zonder een goed doordachte strategie voor beeld. Toch blijkt dit in de praktijk een lastig terrein. Want welke beeldtaal gebruik je? Hoe krijg je regie over de beeldvorming? Hoe reageer je op schadelijke foto’s of filmpjes? Het zijn essentiële keuzes voor een goede crisisrespons.

Advertentie
advertisement

Beeld als krachtige crisisrespons

De nieuwe training Beeldstrategie tijdens crisis geeft communicatieprofessionals de handvatten om van beeld een krachtig onderdeel van de crisiscommunicatiestrategie te maken. Deelnemers

leren hoe zij op beelden kunnen inzetten om de boodschap versterken, maar ook hoe ze op de foto’s van omstanders en nieuwsmedia kunnen reageren.

De ervaren experts in crisiscommunicatie en beeldvorming Youssef Eddini en Bregittha Nuyten verzorgen de training. De effectiviteit ervan is hoog, een maximum van tien deelnemers garandeert veel persoonlijke aandacht voor de professionele situatie van iedere deelnemer.

Eendaags

Waar en wanneer?

De training, die wordt gegeven in Capital C in Amsterdam, is een samenwerking tussen Sijthoff Media, de uitgever van Adformatie.nl, en Van Luyken. Dit communicatiebureau is gespecialiseerd in crisiscommunicatie en biedt onder het label De Trainingsstudio trainingen aan.

De eendaagse training Beeldstrategie tijdens crisis vindt plaats op vrijdag 9 oktober en op vrijdag 27 november. De locatie van de training is Capital C, Weesperplein 4 in Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie