Ideeën die Amsterdam verbeteren maken kans op microfunding van Awesome Foundation

Awesome Foundation Amsterdam doneert maandelijks €1000 aan creatieve ideeën die stad verbeteren.

Amsterdammers die hun stad op een bijzondere manier willen verbeteren kunnen een donatie van Awesome Foundation Amsterdam krijgen. Dit initiatief stelt iedere maand een bedrag van €1000 beschikbaar om een idee of project te realiseren, waarbij de stad op een bijzondere manier wordt verrijkt.

Het geld wordt beschikbaar gesteld door twintig Amsterdamse ‘trustees’, die iedere maand €50 doneren. Zij stellen tevens hun netwerk en ervaring ter beschikking om het idee succesvol te lanceren.

De Awesome Foundation is een internationaal netwerk van autonome groepen trustees die elke maand geld doneren om een creatief idee te realiseren. Het is begin 2009 opgezet in Boston en inmiddels hebben veel grote steden waaronder Amsterdam een eigen Awesome Foundation. Sinds 2015 kunnen Amsterdammers €1000 cash winnen voor hun eigen idee.

Voorbeelden van ideeën die dit bedrag in het verleden hebben gewonnen zijn vogelhuisjes in de stad die dienen als WiFi-punt bij betere of verbeterde luchtkwaliteit, wietplanten in de stad tegen de vertrutting en een bloemenparadijs voor bijen bij de A10.

Deelnemers van deze maand hebben tot 26 november om een idee in te sturen. De vijf beste inzendingen van deze maand krijgen de kans om hun idee aan de trustees te pitchen op 30 november tijdens de Awesome Pitch Night bij A'DAM&Co.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie