Klachten bij NMa over monopolie Albert Heijn

Tientallen mensen hebben geklaagd bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit dat Albert Heijn de enige supermarkt in hun buurt is.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Onder meer in stadswijken in Amsterdam,Den Haag en Breda hebben consumenten geen keus, zeggen ze. De positie van Albert Heijn is onlangs nog versterkt door de overname van 60 C1000-zaken. De NMa zegt niets tegen de groei van Albert Heijn te kunnen doen.

Concurrerende ketens klagen dat AH de mooiste locaties krijgt. AH zegt dat concurrenten er vaak zelf voor kiezen om uit bepaalde wijken te vertrekken. 'Ze vinden het daar te gevaarlijk, maar wij blijven er gewoon zitten', zegt een AH-woordvoerster tegen het NOS Journaal.

Gisteren werd al bekend dat supermarktketens C1000 en Super de Boer een vuist willen maken tegen Albert Heijn. De bedrijven gaan eerst samen producten inkopen, zodat ze daarop veel geld kunnen besparen. Binnen een aantal jaren smelten ze samen tot één organisatie, verwachten kenners van de supermarktbranche. Zij noemen een fusie ‘onvermijdelijk’.

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie