#lekkersociaal 45: Over Trump inhakers en een nieuwe videochat-app

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over hilarische Trump memes op social media, nieuwe functies op YouTube en veel meer!

  • Blog
  • 10 November 2016
  • Erik Wiese

Trump kreeg de meeste likes van het Amerikaanse volk

Dinsdag was het dan zo ver. Toen wij in Nederland naar bed gingen, zag het er nog naar uit dat de eerste vrouwelijke President gekozen zou worden. ’s Ochtends zag de wereld er heel anders uit. Donald Trump heeft de verkiezingen gewonnen en kan zich nu naast vastgoedmagnaat en ondernemer ook President of the United States noemen. Tja, wat kunnen we er nog over zeggen?

Heel veel, zo blijkt! Naast overbelaste Canadese immigratie websites en angst onder sommige Amerikanen, heeft de uitslag ook voor de nodige humor gezorgd. Zo was de  helemaal niet onder de indruk van de prestatie van zijn vader, is wel heel erg letterlijk genomen en hebben dit al voorspeld in 2000. Allemaal om te gieren natuurlijk.

But on a more serious note, er werden ook uitingen gemaakt die angst weerspiegelen: welke niet meer welkom zijn volgens Trump,  dat zich verstopt, en een zelfs een vergelijking tussen  en 9/11. Er is vast nog veel meer te vinden en er zullen meer grappen komen. Wij wachten nog op American Horror Story Season 7: The Election. 

Stranger danger

Er is een nieuwe chat app hype, ! Wanneer je online bent in de app, ben je In the House en kunnen vrienden een gesprek met je beginnen. Dit kan oplopen tot een videochat met wel acht vrienden. Maar niet alleen dat, er is ook stranger danger, vrienden van vrienden kunnen zich ook in het gesprek mengen. Zo leer je nog eens nieuwe mensen kennen!

Houseparty is ontwikkeld door de makers van Meerkat, een mobiele app waarmee je live uitzendingen kon broadcasten en bekijken. Het was even erg populair maar toen Periscope en Facebook Live uitkwamen trokken ze de stekker uit Meerkat. Houseparty is de opvolger en doet het nu al een stuk beter. De app staat op nummer 1 gratis apps in de App Store. Wil je dit weekend feesten, maar geen zin om van de bank af te komen? Dan is Houseparty het feest voor jou!

Gifjes versturen via WhatsApp

In de nieuwe update van WhatsApp is het mogelijk om . Je krijgt een lijst met standaard Gifjes waar je uit kan kiezen, maar je kan ze ook zelf maken! Als je een leuk Gifje hebt gemaakt kun je die ook opslaan in je Gifjes bibliotheek zodat je deze ook weer kan gebruiken in andere gesprekken.

Hoe werkt het? Maak een filmpje korter dan zes seconden en geef aan dat je dit als Gifje wil verzenden. Piece of cake! Voor nu is de update alleen beschikbaar voor iOS. Android gebruikers moeten nog even wachten. Waarschijnlijk is het snel voor iedereen te gebruiken want WhatsApp is een van de weinige chat-apps die Gifjes nog niet ondersteunt. Hurry, hurry, hurry!

 

Een hartje van je lievelings Youtuber

Youtube komt met een aantal om de reacties op je video’s te beheren. Eerder kon je al moderatoren aanwijzen om discussies in de hand te houden en reacties met bepaalde woorden blokkeren. In de bèta versie worden mogelijke vervelende reacties met deze woorden verborgen totdat je ze zelf hebt gezien, daarna kun je bepalen of je ze zichtbaar maakt.

Nu zijn er drie nieuwe functies bijgekomen. Je kan positieve reacties pinnen zodat deze bovenaan komen te staan en meer volgers ze kunnen lezen. Ook kan je een hartje geven aan je lievelingsfans. En als laatste kan je je eigen gebruikersnaam een kleur geven zodat je volgers makkelijker kunnen zien welke reacties jij hebt gegeven. Een stuk overzichtelijker, want tegenwoordig zijn Youtubers de nieuwe celebrities met soms wel miljoenen volgers. Hoe hebben ze ooit hun fanbase tevreden gehouden zonder deze functies, vraag je je af.

Netflix, Amazon en… Vimeo!

Volgens de gaat Vimeo een eigen betaalde streamingsdienst beginnen, à la Netflix! Een hele grote stap is het niet, want het was al eerder mogelijk om via Vimeo films en series te kopen en te huren. Ook begonnen ze al eerder met VHX. VHX is een self-service platform waarbij je als gebruiker een betaald abonnement kanaal kan maken van je account. Zo werd dit al gedaan bij de documentaires Sound City en Sonic Highways van de Foo Fighters. Nu wil Vimeo het zelf doen, en ook zelf content gaan creëren. Straks zeggen we: ‘Vimeo en chill? ’

Officieel is er nog niks bekend en is het alleen nog maar een idee dat is gepresenteerd aan de aandeelhouders. Nog even afwachten dus of we binnenkort moeten kiezen tussen Vimeo of Netflix, maar met een bescheiden 750.000 gebruikers van Vimeo ten opzichte van 86,7 miljoen van Netflix denken wij dat Netflix zich geen zorgen hoeft te maken. 

Dit was dan weer de van deze week. We hopen dat je dit weekend een leuk feestje op de planning hebt staan. Zo niet, dan weet je nu wat je kan doen!

Deze bijdrage is geschreven door . Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

 

Advertentie