Nacht van de #Contentmarketing: 'Are you ready for Marketing in 2020?'

Op de langste dag van het jaar vond aan het Bloemendaalse strand de Nacht van de Content Marketing plaats. En daar sprak Robert Rose, internationaal erkend als één van dé contentmarketingexperts.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Insteek van zijn verhaal: “Are you ready for Marketing in 2020?”

Na een indrukwekkende aankondiging van , die tussen de bedrijven door zijn boek introduceerde, betrad keynote speaker , onder begeleiding van de David Bowie’s muzikale klanken: “We can be heroes”, het podium in strandpaviljoen Parnassia. 

The six Eras of Marketing
Soepeltjes, enthousiast  en vaak op humoristische wijze leidde Robert ons door The Six Eras Of Marketing:
 

Aan de hand van vele voorbeelden schetste hij de marketinghistorie. Startend vanaf de Trade Era (zo rond 1850) helemaal tot aan Marketing Era 6: the Relationschip Era waarin we ons momenteel bevinden, om zo te komen tot waar het allemaal om zal gaan draaien: The 7th Marketing Era in 2020: The Era of Marketing Experiences en de cruciale rol die content daarin speelt.

The Era of Marketing Experiences
Veel is veranderd. Zij die overleven hanteren, volgens Rose, het uitgangspunt waarbij juist de wijze van benadering van je klanten en prospects de boventoon voert en niet zozeer het product of de service. In The Era of Marketing Experiences gaat het om het realiseren van ‘ervaringen’ die de klant in het hart raken. Hoe? Door te denken als uitgever en het continu bieden van relevante content. Zie je klanten als abonnees van jouw (media)merk. “Become a media company”. Koop indien nodig tijdelijk de kennis in of sterker nog, koop een uitgeverij om zo een cultuuromslag te realiseren en te groeien naar een media company.  


Where does it go wrong?
Ondanks dat er veel is veranderd en bijna elk bedrijf actief is met contentmarketing,  hebben we moeite echt te veranderen. Rose schetst dat prachtig. We maken nog steeds de fouten:

Het grootste struikelblok volgens Rose: de cultuuromslag en het gebrek aan een strategische aanpak. “Content must stop being something for which everyone and no one, is responsible”. De strategische aanpak. Daar ligt volgens Rose de grote uitdaging. En de cultuuromslag? De afsluitende sheet met de quote van Buckminster Fuller was typerernd: “You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”   

De Nacht van de Content Marketing werd georganiseerd door) en contentmarketingadviseur . Goed gedaan mannen. Was een inspirerende avond. Meer over de andere sprekers zie:

Leestip (huiswerk)  van Robert Rose:  
Mocht u de romans of thrillers tijdens de vakantie zat zijn? Dan heeft Robert Rose nog een vakgerelateerd alternatief: 


The End of Business as Usual
Auteur: Rick Levine, David Weinberger & Doc Searls


Building Relationships One Customer at a Time
Auteur: Don Peppers & Ph.D. Martha Rogers

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie