Ondeugdelijke slaapapneuapparaten grote sof voor Philips

Het concern ging hard onderuit op de beurs nadat het een omzetalarm afgaf.

Het apparaat
Philips

Zorgtechnologieconcern Philips zet nog eens 225 miljoen euro opzij vanwege de kwestie rond zijn slaapapneuapparaten. De apparaten bevatten een isolatieschuim dat bleek af te kunnen brokkelen, wat gevaarlijk kan zijn voor gebruikers. Ook zou het schuim, als het in aanraking komt met bepaalde schoonmaakmiddelen, tot chemische reacties kunnen leiden die mogelijk schadelijk zijn. Eerder zette Philips 500 miljoen euro opzij voor het fiasco. Mogelijk komen daar nog schadeclaims van gebruikers bovenop. Met name in de Verenigde Staten zijn daar al rechtszaken over aangespannen.

Daarnaast waarschuwt Philips voor mindere resultaten, onder meer door problemen in de leveringsketen en stijgende kosten.

Philips houdt voor het slotkwartaal van 2021 ook rekening met een veel lagere omzet dan waar het eerder op rekende. Het is de tweede keer in korte tijd dat Philips de verwachtingen moet bijstellen. Naast gestegen kosten voor vrachtvervoer kampt het bedrijf ook met problemen in de toeleveringsketen. Dan gaat het onder meer om tekorten van elektronische componenten en krapte in de vrachtcapaciteit. Daarnaast stellen ook klanten de installatie van apparatuur uit.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie