ADCN gaat jury's verzwaren

Om de naam en faam van de Lamp als ‘A-merk onder de prijzen’ te bestendigen gaat de ADCN de jury’s ‘zwaarder en spannender’ maken.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Dat zegt , sinds 1 april in functie als directeur van de ADCN, in reactie op de kritiek die afgelopen vrijdag op uitte in een terugblik op de vorige week uitgereikte .

Dit zei Yacco Vijn, jurylid bij de jongste editie van de Spin Awards: ‘Ik vond de usp van de ADCN altijd dat de jury bestond uit creatieven die zelf een Lamp hadden gewonnen - net als Cannes Lions juryleden ooit een Leeuw hebben gewonnen of D&AD juryleden ooit een Pencil. Dat is niet meer zo bij de ADCN - je hebt nu juryvoorzitters die zelf nooit een Lamp hebben gewonnen. Ik vind dat best gek en toch ook wel een devaluatie van de waarde van een Lamp.’

Dinesh Sonak reageert: ‘Ik vind dat Yacco wel een punt heeft. We waren heel blij met de jury’s en de dit jaar, laat daar geen misverstand over bestaan, maar we kunnen en willen onszelf uitdagen om het nog spannender en zwaarder te maken. Komend jaar gaan we opnieuw kijken naar de criteria voor het uitnodigen van juryleden, en naar de categorieën.&;

Met onder meer een strenge selectie van het werk en de allerbeste mensen in de jury’s wil de ADCN de Lamp &;fier overeind&; houden in het prijzengeweld.

Ook kijkt het bestuur naar een extra kwaliteitsimpuls door nog wat meer mensen uit de internationale community uit te nodigen voor de verschillende jury’s. Het bestuur kijkt hier de komende weken naar.

Sonak: &;Binnenkort kunnen we hier concreet meer over naar buiten brengen.&;

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie